Головна Новини Світ ЄС Вже третя країна ЄС визнала путінський режим терористичним.
commentss НОВИНИ Всі новини

Вже третя країна ЄС визнала путінський режим терористичним.

У Чехії ухвалили резолюцію про визнання російського режиму терористичним

3 листопада 2022, 17:08 comments1365
Поділіться публікацією:

Комітет із закордонних справ парламенту Чехії ухвалив резолюцію про визнання російського режиму терористичним. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє "УНН", з посиланням на чеське видання "České noviny".

Вже третя країна ЄС визнала путінський режим терористичним.

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Резолюція чітко говорить про те, що на чолі нинішньої Росії опинився злочинний терористичний режим, який загрожує іншим суверенним державам.

Парламентський комітет із закордонних справ Чехії також засудив звірячі атаки країни-агресора на мирні українські міста, ракетні удари по цивільній інфраструктурі.

Є в резолюції також стаття про те, що Чехія не визнає результатів так званих "референдумів", які використала Росія для проведення чергової анексії українських територій. Усі чотири області, які сьогодні Росія називає своїми регіонами, Чехія визнає українськими областями. За ухвалу проголосували 12 з 14 депутатів.

Парламентарі заявили, що основною метою останньої хвилі атак стали урядова та енергетична інфраструктура великої кількості України, а жертвами стали десятки мирних жителів. За словами законодавців, атаки викликають обмеження чи припинення постачання енергії, води чи тепла у кількох регіонах та загрожують цивільному населенню.

У резолюції Комітет також зазначає, що країна-терористка відмовляє українському народу у праві на власну ідентичність та незалежне існування. На думку нардепів, дії російських військ та інших збройних формувань, створених за підтримки російської влади, мають ознаки військових злочинів та злочинів проти людяності, а винні у них мають бути покарані.

Варто нагадати, що наприкінці жовтня сенат Польщі визнав російську владу терористичним режимом, резолюцію з цього питання підтримали всі присутні в залі сенатори.

Читайте на порталі "Коментарі" — війна в Україні: чи допомогла РФ мобілізація – що відбувається на фронті. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню розібралися у ситуації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини