Головна Новини Світ ЄС Як відреагували в урядах європейських країн на можливість визнання "ЛДНР" Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відреагували в урядах європейських країн на можливість визнання "ЛДНР" Росією

В Європі засудили можливість визнання Росією окупованих територій України незалежними республіками

16 лютого 2022, 10:15
Поділіться публікацією:

Представники влади деяких європейських країн висловилися щодо можливого визнання псевдореспублік Держдумою Росії. Про це повідомляє Європейська правда.

Як відреагували в урядах європейських країн на можливість визнання "ЛДНР" Росією

Фото ілюстративне / Pixabay

За словами президентки Словаччини Зузани Чапутової, вирішувати питання українських територій мають українці, а не Держдума Росії. Політикиня засудила такі кроки та саму пропозицію російських депутатів щодо визнання незалежності псевдореспублік на території не підконтрольній уряду України.

Засудили цю пропозицію росіян й міністри закордонних справ Литви та Естонії. За словами очільника МЗС Литви Габріелюса Ландсбергіса, заклик Держдуми Росії визнати окуповані території України є відкритою ескалацією. В разі схвалення такої пропозиції, треба ввести санкції проти Кремля, вважає чиновник.

Погоджується з необхідністю показати реакцію Заходу у разі визнання так званих "ДНР" і "ЛНР" й міністерка МЗС Естонії Ева-Марія Лійметс. За її словами, проголошена Росією незалежність псевдореспублік — це порушення не лише норм міжнародного права, суверенітету України, а й Мінських угод.

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс також назвав таку пропозицію порушенням міжнародного права й наголосив, що в разі ухвалення такого рішення Держдумою, Європейський союз має ввести санкції проти Росії.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що якщо Росія піде на такий крок, це означатиме політичну катастрофу та зупинку дипломатичних переговорів по Мінським домовленостям, адже суперечитиме їм.

Представник Євросоюзу Жозеп Боррель заявив від імені ЄС, що такий крок з боку Росіє є недопустимим, адже Євросоюз підтримує територіальну цілісність України. До того ж визнання незалежності псевдореспублік прямо порушує Мінські домовленості.

Як повідомляв портал "Коментарі", депутати зареєстрували законопроект про те, кому не можна виїжджати з України у період воєнного стану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини