Головна Новини Світ ЄС Яка позиція нового президента Європарламенту щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка позиція нового президента Європарламенту щодо України

Новий президент Європарламенту висловилася про ситуацію з безпекою в Європі

18 січня 2022, 15:11
Поділіться публікацією:

18 січня євродепутати одноголосно обрали в першому турі нового президента Європейського парламенту. Про це повідомляє "Європейська правда".

Яка позиція нового президента Європарламенту щодо України

У Європарламенті новий президент, фото із відкритих джерел

Посаду керівника обійматиме 42-річна Роберта Метсола з Мальти, що раніше була віце-спікеркою парламенту. Під час прес-конференції очільниця Європарламенту висловила свою позицію щодо безпеки України. За її словами, парламент завжди був однозначним в своїй позиції щодо безпеки в Європі. Також вона додала, що "диктатори нас не розділять". 

Роберта Метсола зазначила, що для України існує загроза на зовнішніх кордонах. Про Росію президентка не згадала, лише додала, що ситуація в Білорусі непокоїть Європу. Тому Європарламент продовжить надсилати "сильний політичний меседж" на підтримку громадян, чиї права порушують в цій країні.

Нова очільниця говорить, що країнам Європи та Заходу треба прикладати більше дипломатичних зусиль для вирішення конфлікту довкола глобальних конфліктів, в тому числі й України. 

Раніше в Twitter вона зазначала: "Я хочу, щоб люди вірили в Європу. Знову вселити відчуття надії й ентузіазму в них стосовно Європарламенту. Я буду відстоювати ті цінності, які об’єднують нас, європейців".

Крім того, член Європарламенту та екс-міністр оборони Литви Раса Юкнявічене зазначила, що пакет санкцій проти Росії має ухвалити саме Європейська рада. За її словами, все більше держав і політичних груп у складі ЄС виявляють солідарність щодо політики Кремля.

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо, що відповіли в МЗС України про інформацію з евакуацією російських послів. Також заяви висловлені в статті Нью-Йорк Таймс щодо виїзду російських дипломатів з України найближчим часом прокоментували в МЗС Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини