Головна Новини Світ ЄС Яку допомогу Фінляндія викликалася надати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку допомогу Фінляндія викликалася надати Україні

Дружня країна готова допомогти українським військовим освоїти європейські танки й іншу зброю

24 січня 2023, 20:31
Поділіться публікацією:








Фінляндія готова розпочати підготовку поводженню з важкими західними танками військових з України, заявив фінський президент Саулі Ніїністе на спільній прес-конференції з Володимиром Зеленським у Києві, пишуть "Коментарі".

Яку допомогу Фінляндія викликалася надати Україні

Фінляндія готова допомагати й надалі українським військовим

"Наша система підготовки військових дуже розвинена, — сказав він. – Наші збройні сили щороку приймають новобранців, навчають їх", — пояснив президент Фінляндії.

Ніїністе сказав, що питання про постачання в Україну кількох танків Leopard, які є у Фінляндії, все ще відкрите. На його думку, у Європі необхідно створити потужний бронетанковий підрозділ для централізованої передачі Києву подібних озброєнь.

"Взяти один танк тут, інший там — цього недостатньо. Потрібно створювати потужний підрозділ у Європі, ми обговорюємо можливість створення такого підрозділу. Ми зі свого боку розглядаємо можливість участі", — додав він.

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто минулого тижня висловив сподівання, що спільне рішення про постачання "Леопардів" буде ухвалено, і "Фінляндія готова зіграти свою роль у цій підтримці". 

За словами Саулі Нііністьо, його країна постійно підтримує Україну й надала допомогу майже на 600 млн євро. Крім того, Фінляндія підтримує українське громадянське суспільство, передає генератори та іншу гуманітарну допомогу, а також прихистила близько 50 тисяч громадян України.

 Президент Фінляндської Республіки висловив переконання, що, крім надання цієї допомоги та підтримки санкцій, необхідно протистояти російським наративам. "Щоб люди знали, що діється, де правда", – резюмував він.


Як писали "Коментарі", кілька днів тому президент Фінляндії порівняв провал Путіна з ганьбою Сталіна. Окрім того, нападаючи на Україну, Путін помилково припустив, що допомога з Європи матиме тимчасовий характер, проте, за словами Нііністо "справу України сприйняли як власну, і підтримка її тільки зросла".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Фінляндію підтвердив готовність його країни відправити танки до України.

Також "Коментарі" писали про одну умову, яку назвала влада Фінляндії для постачання танків до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини