Головна Новини Світ ЄС З чим у ЄС розпочнуться величезні проблеми, якщо Китай обмежить імпорт: Reuters розкрило деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

З чим у ЄС розпочнуться величезні проблеми, якщо Китай обмежить імпорт: Reuters розкрило деталі

За інформацією Reuters, свинарство ЄС чекають на великі проблеми, якщо Китай обмежить імпорт

15 червня 2024, 16:00 comments1159
Поділіться публікацією:

Європейській свинарській галузі загрожує сценарій зниження цін та падіння рентабельності, якщо Китай обмежить імпорт із регіону, заявили керівники галузі та аналітики. Китайські компанії попросили провести антидемпінгове розслідування щодо імпорту свинини з Європейського Союзу, повідомили китайські ЗМІ, які підтримує держава. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Reuters".

З чим у ЄС розпочнуться величезні проблеми, якщо Китай обмежить імпорт: Reuters розкрило деталі

ЄС та Китай. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що це призвело до ескалації напруженості після введення блоком антисубсидіарних мит на електромобілі китайського виробництва.

Китай імпортував свинини, включаючи субпродукти, на 6 мільярдів доларів у 2023 році, і більше половини з них надійшло з ЄС, свідчать дані китайської митниці. Припинення замовлень спричинить величезну втрату бізнесу для м'ясної промисловості Європи.

"Повне призупинення експорту свинини з ЄС до Китаю стане потенційно кошмарним сценарієм для ланцюжка постачання свинини і матиме наслідки для всього ЄС", — підкреслив експерт із тваринного білка в Rabobank Джастін Шеррард.

Він додав, що перебої будуть відчуватися у всіх ланцюжках постачання свинини в Європі, що призведе до зниження цін і прибутку на небажане поголів'я, зроблене фермерами регіону.

Зазначається, що Китай закуповує свиняче м'ясо, включаючи вуха, носи та ноги, на які європейські покупці не мають великого попиту. Можливість експортувати ці частини тварини допомагає підвищити вартість усієї туші, кажуть аналітики.

"Потрібен час, але, можливо, експортерам ЄС вдасться знайти альтернативні ринки для відрубів м'язового м'яса свинини, які в даний час поставляються до Китаю. Однак я сумніваюся, що можна знайти альтернативні ринки для експорту "сортового м'яса" свинини з ЄС, яке зараз час поставляється до Китаю", — зазначає Шеррард.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЄС завдасть економічного удару по Китаю: Пекін уже готує відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини