Головна Новини Світ ЄС З Орбаном провели роботу: Угорщина передумала блокувати новий транш військової допомоги ЄС Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

З Орбаном провели роботу: Угорщина передумала блокувати новий транш військової допомоги ЄС Україні

Раніше Україна в рамках Європейського фонду світу отримала до 3,1 млрд. євро

23 січня 2023, 17:18
Поділіться публікацією:

Угорщина переглянула свою позицію щодо блокування сьомого траншу військової допомоги для України у розмірі 500 мільйонів євро. Як передає видання "Коментарі", про це повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter.

З Орбаном провели роботу: Угорщина передумала блокувати новий транш військової допомоги ЄС Україні

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

"У результаті сьогодні Угорщина оголосила під час зустрічі Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ у Брюсселі, що не блокуватиме наступний транш військової допомоги для України", — написав Йозвяк.

Варто зазначити, що Угорщина систематично виступає проти посилення антиросійських санкцій, як і проти збільшення пакетів військової підтримки Києву від ЄС. Так 19 січня стало відомо, що Угорщина блокує виділення Європейським Союзом пакету військової допомоги для України на суму 500 мільйонів євро.

Нагадаємо, 17 жовтня 2022 року у Європейському Союзі погодили виділення шостого траншу на 500 млн євро на озброєння для України. Шостий транш збільшив загальну допомогу Євросоюзу для України в рамках Європейського фонду миру до 3,1 млрд. євро.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц та Еммануель Макрон дали нову обіцянку Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі припустив, що українцям буде важко вигнати росіян 2023-го, тому, ймовірно, війна не закінчиться цього року. Спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін запевняє, що рішення Вашингтона та Брюсселя про нові поставки озброєння Україні "ведуть світ до страшної війни" та "цілком іншим бойовим діям" на території нашої країни. Експерти проаналізували ці заяви спеціально для видання "Коментарі", спрогнозувавши, як російсько-українське протистояння може розвиватися далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини