Головна Новини Світ ЄС З’явилася реакція лідерів ЄС на слова Пєскова про те, що РФ знаходиться у стані війни
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явилася реакція лідерів ЄС на слова Пєскова про те, що РФ знаходиться у стані війни

Лідери Європейського Союзу відреагували на слова речника російського диктатора Дмитра Пєскова на те, що РФ зараз знаходиться у «стані війни». За їх словами, протягом двох років Кремль брехав своїм громадянам

22 березня 2024, 18:43 comments4532
Поділіться публікацією:

В Європі відреагували на заяви речника російського диктатора Дмитра Пєскова із приводу того, що Росія фактично знаходиться у стані війни. Зокрема, голова Євроради Шарль Мішель заявив, що мова йде про надзвичайно цинічне твердження, оскільки протягом двох років у Росії регулярно повторювали, що вони не ведуть проти України війну, а лише "спеціальну воєнну операцію". При цьому Мішель підкреслив, що країна агресор навіть ввела кримінальну відповідальність проти своїх громадян, які називали події в Україні війною.

З’явилася реакція лідерів ЄС на слова Пєскова про те, що РФ знаходиться у стані війни

Урсула фон дер Ляєн

У свою чергу президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн звернула увагу на те, що країна-агресор протягом двох років цинічно обманювала своїх громадян.

"Цей сьогоднішній коментар лише підтверджує, що Кремль зраджував російське населення протягом останніх двох років, приховуючи факти й заперечуючи, що ведеться війна",
— підкреслила фон дер Ляєн.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що речник російського диктатора Дмитро Пєсков визнав, що конфлікт в Україні вже не може бути класифікований як "спеціальна воєнна операція". Він також визначив Захід як сторону конфлікту.  За його словами, Росія зробить все можливе, щоб уникнути деокупації Криму та частин Донецької, Луганської, Херсонської й Запорізької областей. Навіть якщо це означатиме необхідність припинення існування України.

Пєсков підкреслив, що Росія зараз знаходиться у стані війни і додав, що це сталося після того, як Захід виступив на стороні України. За його словами, кожен у Росії повинен це усвідомити для "внутрішньої мобілізації".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини