Головна Новини Світ ЄС За пару років Європа відмовиться від російського газу
commentss НОВИНИ Всі новини

За пару років Європа відмовиться від російського газу

Країни ЄС уже зараз відчутно обмежили споживання газу з Росії

27 грудня 2022, 15:15
Поділіться публікацією:

Європа суттєво обмежила постачання російського природного газу, про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів генеральний директор ТОВ “Нафтогазбудінформатика”, доктор технічних наук Леонід Уніговський.

За пару років Європа відмовиться від російського газу

За 2-3 роки країни Європи повністю відмовиться від російського газу

За його словами, впродовж 2-3 років країни ЄС відмовляться від цих постачань блакитного палива з країни-терористки повністю. Такий крок допоможе Україні у війні з агресором.

Як вважає Уніговський, що відразу досягти цього європейцям досить складно, відтак потрібен певний час. Експерт наголосив, що вже зараз РФ на 60-65 мільярдів кубічних метрів скорочує постачання газу до Європи.

“Це суттєво, і для Росії це чималі фінансові втрати, попри збільшення ціни на природний газ. Наступного року ця тенденція розвиватиметься. І ці втрати будуть ще більшими. Тому, безумовно, будь-яке обмеження постачання російського газу до Європи — це фінансовий тягар для Росії”, — додав доктор технічних наук.

Проте, говорити про повну ізоляцію Росії на європейського ринку, ще зарано. “Лише за 11 місяців російський зріджений природний газ надходив до Європи обсягом понад 19 мільярдів кубічних метрів. І до кінця року це буде 21 млрд кубічних метрів. Це досить багато, це друге місце після американців. Тому говорити про те, що вони повністю пішли з європейського ринку, на жаль, поки що не можна”, — заявив Уніговський.

Як писали раніше "Коментарі", енергетична криза й викликане нею зростання цін наступного року відчуватимуться по всій Європі. На відміну від попередніх спадів, світова економіка не може прийти на допомогу Європі. Річ у тому, що експортні замовлення залишатимуться низькими протягом 2023 року, оскільки вищі процентні ставки, глобальна енергетична криза та сильний долар послаблюють зростання та попит у всьому світі.

Читайте також на "Коментарях" — на такий поворот у РФ не розраховували: ціни на газ у Європі впали нижче за довоєнний рівень З початку вересня вартість газу в Європі приблизно впала втричі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини