Головна Новини Світ ЄС За порушення санкцій саджатимуть в тюрму: ЄС готує гучний закон
commentss НОВИНИ Всі новини

За порушення санкцій саджатимуть в тюрму: ЄС готує гучний закон

У Євросоюзі ухвалять новий закон про покарання за порушення санкцій

12 грудня 2023, 22:33
Поділіться публікацією:

Представники Ради ЄС і Європарламенту домовилися про ухвалення закону, який передбачає запровадження у країнах Євросоюзу кримінального покарання за порушення санкцій, накладених на Росію. У порушників також будуть конфісковувати прибутки. Про це з посиланням на Раду ЄС повідомляє видання The Moscow Times, передає портал "Коментарі".

За порушення санкцій саджатимуть в тюрму: ЄС готує гучний закон

У ЄС посилять відповідальність за порушення санкцій проти РФ. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що новий європейський закон буде передбачати притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які порушують запроваджені Євросоюзом антиросійські санкції.

Згідно з документом, кримінальним злочином буде вважатись: допомога особам, які підпадають під обмежувальні заходи ЄС та яким заборонені поїздки до Євросоюзу; торгівля товарами, що перебувають під санкціями; підписання угод із державами або організаціями, на які поширюються санкції.

Крім того, у Євросоюзі планують саджати до в'язниці за: надання фінансових послуг або здійснення фінансової діяльності, забороненої або обмеженої санкціями; приховування володіння коштами або економічними ресурсами осіб, які перебувають під санкціями ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що більшість російських мільярдерів, які мовчазно підтримали загарбницьку війну Путіна проти України, змогли наростити свої статки з початку 2023 року. Усього вони збільшилися на 38,575 млрд доларів. Зазначається, що до першої сотні рейтингу мільярдерів потрапили шестеро росіян: Володимир Потанін (47 місце); Леонід Міхельсон (52 місце); Вагіт Алекперов (62 місце); Володимир Лісін (72 місце); Алішер Усманов (82 місце); Олексій Мордашов (88 місце).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини