Головна Новини Світ ЄС Заборона в'їзду для туристів із РФ: які країни готуються прийняти рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборона в'їзду для туристів із РФ: які країни готуються прийняти рішення

Вони розглядають таке рішення, якщо обмеження не буде ухвалено на рівні Європейського Союзу

23 серпня 2022, 17:55
Поділіться публікацією:

Балтійські країни, Польща та Фінляндія можуть запровадити регіональну заборону на в'їзд для російських туристів. Таке рішення розглядається як альтернатива у разі, якщо обмеження не реалізують лише на рівні Європейського Союзу. Як передає портал "Коментарі", про це пише видання "Reuters" із посиланням на міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса.

Заборона в'їзду для туристів із РФ: які країни готуються прийняти рішення

Російський паспорт. Фото з відкритих джерел

Глава МЗС зазначив, що він уже провів переговори з міністрами закордонних справ країн Балтії, Польщі та Фінляндії. З ключового питання немає жодних розбіжностей.

На думку Ландсбергіса, росіяни не мають права вільно в'їжджати на територію країн ЄС, адже їхня країна продовжує здійснювати геноцид українського народу.                                                                                                                                                                           

Загальну позицію щодо заборони в'їзду для громадян Росії Європейський Союз має озвучити 29 серпня, коли і відбудеться обговорення заборони на в'їзд для росіян через війну проти України.

У МЗС Литви зазначили, розуміючи, що всередині ЄС досі немає єдиної позиції щодо заборони на в'їзд для росіян, держави Балтії, Польща та Фінляндія проведуть окрему зустріч, де вироблять своє рішення на випадок неготовності ЄС ухвалити жорстке рішення щодо РФ. На зустрічі обговорюватимуться регіональні обмеження та єдині правила для накладання санкцій на туристів та видачу віз дисидентам.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ готуються до ближнього бою: журналісти дізналися, яку зброю нарешті почала отримувати Україна від США і як це може допомогти контрнаступу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини