Головна Новини Світ ЄС "Задля справедливості": чому американські технологічні гіганти фінансуватимуть європейські телекомунікації
commentss НОВИНИ Всі новини

"Задля справедливості": чому американські технологічні гіганти фінансуватимуть європейські телекомунікації

Європейські телекомунікаційні компанії хочуть, щоб американські фірми допомагали фінансувати витрати на мережу

29 листопада 2021, 10:42
Поділіться публікацією:

Американські технологічні гіганти повинні нести частину витрат на розвиток європейських телекомунікаційних мереж, оскільки вони дуже активно їх використовують — заявили європейські телекомунікаційні компанії. Про це повідомляє Reuters.

"Задля справедливості": чому американські технологічні гіганти фінансуватимуть європейські телекомунікації

Вишки стільникового зв'язку стандарту 5G - РИА Новости

Заклик генеральних директорів пролунав, оскільки телекомунікаційна галузь Європи стикається з величезними інвестиціями в 5G, оптоволоконні та кабельні мережі, щоб впоратися з даними та хмарними послугами, наданими Netflix і Google, YouTube і Facebook.

Минулого року інвестиції в телекомунікаційний сектор Європи зросли до 52,5 мільярда євро (59,4 мільярда доларів), що є максимумом за шість років.

"Велика частина мережевого трафіку зростає, генерується і монетизується великими технологічними платформами, але це вимагає безперервних, інтенсивних інвестицій у мережу та планування з боку телекомунікаційного сектора", — йдеться у спільній заяві керівників європейських телекомунікаційних компаній. 

Під листом підписалися генеральні директори Telefonica, Orange, KPN, BT Group, Telekom Austria, Vivacom, Proximus, Telenor, Altice Portugal, Telia Company і Swisscom.

"Ця модель, яка дозволяє громадянам ЄС насолоджуватися плодами цифрової трансформації, може бути стійкою лише в тому випадку, якщо такі великі технологічні платформи також будуть справедливо сплачувати витрати на мережу", — сказали генеральні директори. 

Законодавці ЄС повинні обговорити свою пропозицію з країнами ЄС, перш ніж її можна буде прийняти. Було зазначено, що найімовірніше буде важко дійти згоди. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", відкриття аукціонів для видачі ліцензій на користування новими радіотехнологіями 5G планується українським урядом на лютий 2022 року. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини