Головна Новини Світ ЄС Захід висунув Китаю ультиматум щодо України: Боррель розповів подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід висунув Китаю ультиматум щодо України: Боррель розповів подробиці

Китай є постійним членом Радбезу ООН, що накладає на нього певні зобов'язання

4 квітня 2023, 18:50
Поділіться публікацією:








Від того, яку позицію у підсумку займе Китай у війні в Україні, будуть залежати стосунки між Пекіном та Заходом. Таку заяву зробив верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель під час прес-конференції 4 квітня.

Захід висунув Китаю ультиматум щодо України: Боррель розповів подробиці

Жозеп Боррель (фото із відкритих джерел)

Політик заявив, що позиція офіційного Пекіна з приводу воєнних злочинів РФ буде визначати "якість відносин" країн Заходу з Пекіном.

"Існує чітке очікування, що постійний член Ради безпеки виступить на захист міжнародного порядку, заснованого на правилах. І Китай має моральний обов'язок сприяти справедливому миру. Вони не можуть стати на бік агресора, не можуть військово підтримувати агресію", – сказав Боррель.

Окрім цього, Боррель назвав "іронічним" той факт, що РФ розмістила ядерну зброю в Білорусі лише через кілька днів після того, як Сі Цзіньпін говорив з Путіним у Москві про необхідність відмови від розміщення ядерної зброї за кордоном.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що дві країни проголосували проти розслідування воєнних злочинів Росії в УкраїніРада ООН з прав людини виставила на голосування продовжити ще на один рік діяльність Комісії з воєнних злочинів Росії в Україні. Дві країни проголосували проти – Китай та Росія. Рада ООН з прав людини ухвалила більшістю голосів продовжити діяльність Комісії з воєнних злочинів Росії в Україні ще на рік. Підтримали таку ініціативу 28 країн, 17 утримались, а ще дві країни проголосували проти. Ними виявилась Росія та Китай. Південна Африка утрималась, проте заявила, що така ініціатива може створити ще більше проблем між ворогуючими країнами.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

4 квітня 2023, 18:33

захид-это сгнивший "сад",а потому Китаю плевать на него.А потому конец пендосии и саду-болоту.Победа будет за нами.


Новини