Головна Новини Світ ЄС Замість зернового коридору у Чорному морі з'являться коридори солідарності: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість зернового коридору у Чорному морі з'являться коридори солідарності: подробиці

"Маршрути солідарності" дозволяють перевозити товари через країни ЄС на баржах, залізницею, автомобільними або внутрішніми водними шляхами

26 липня 2023, 10:34
Поділіться публікацією:

Європейський Союз дав свою згоду на експорт майже всіх сільськогосподарських товарів з України дорогами солідарності. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив комісар ЄС із сільського господарства Януш Войцеховський, зазначивши при цьому, що до того, як Росія вийшла із зернової угоди, тим самим закривши "зерновий коридор", 60% українського експорту відвантажувалося "коридорами солідарності". ", а 40% — Чорним морем, пише "Sky News".

Замість зернового коридору у Чорному морі з'являться коридори солідарності: подробиці

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

"Ми готові експортувати майже все. Це близько 4 млн тонн олійних та зернових культур на місяць, і ми досягли цього обсягу у листопаді минулого року", — заявив Войцеховський.

Представник ЄС також підкреслив, що "маршрути солідарності" дозволяють транспортувати товари через країни Євросоюзу баржами, залізницею, автомобільними або внутрішніми водними шляхами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після виходу минулого тижня із зернової угоди Росія практично щодня атакує портову інфраструктуру Одеської області. Цієї ночі агресор вдарив по портовій інфраструктурі Дунаю, зруйнувавши ангар із зерновими, пошкодивши резервуари для зберігання інших видів вантажів. Тим часом, російський диктатор Путін стверджує, що за майже рік у рамках зернової угоди понад 70% вантажів, що експортуються з України, нібито надійшли до країн з високим і вищим за середній рівень доходів. І фактично намагається перетягнути на свій бік країни Африки, Азії та Латинської Америки. Чого, насправді, досягає Росії — і як ситуація може розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — терор з боку РФ не припиняється: як бути Україні — чи є варіанти відновити експорт зерна морем.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини