Головна Новини Світ ЄС ЗМІ дізналися, на чий бік постане Єврокомісія із заборони агроімпорту з України
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, на чий бік постане Єврокомісія із заборони агроімпорту з України

Найімовірніше, рішення буде ухвалено сьогодні, 15 вересня

15 вересня 2023, 15:00
Поділіться публікацією:

Найбільша ймовірність, що Єврокомісія підтримає Польщу та інші країни ЄС, продовживши заборону імпорту аграрної продукції з України до п'яти країн ЄС, проте не до кінця року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє польська радіостанція "RMF FM".

ЗМІ дізналися, на чий бік постане Єврокомісія із заборони агроімпорту з України

Експорт зерна. Фото: із відкритих джерел

"Все вказує на те, що рішення про продовження ембарго буде ухвалено – хоча, можливо, не до кінця року, як прагне польський уряд", – зазначає видання.

Наголошується, серед вагомих аргументів, чому потрібно продовжити ембарго, є те, що попри офіційну заборону український імпорт все одно відбувається.

ЗМІ звертає увагу, що зараз у непростому становищі опинилася голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Вона, з одного боку, під час особистої бесіди з президентом України Володимиром Зеленським пообіцяла не підтримувати заборону щодо українського зерна. З іншого боку, тепер на її адресу надійшли звернення від країн-членів ЄС, за якими стоять звернення та прохання сотень фермерів. От і доведеться Урсулі фон дер Ляйєн обирати між обіцянкою Зеленського та інтересами фермерів ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — болісна тема продовження заборони на експорт українського зерна до сусідніх країн Євросоюзу продовжує набирати обертів. Голова офісу комісара ЄС з торгівлі Міхаель Хагер виступив із пропозицією продовжити заборону (термін дії нинішнього обмеження спливає 15 вересня) на імпорт українського зерна та олійних культур до Польщі, Румунії, Болгарії, Словаччини та Угорщини (транзит дозволено). Щоправда, поки що не ясно – на який термін. Раніше та ж Угорщина, за Польщею, дала зрозуміти, що точно продовжить ембарго українського зерна і після 15 вересня. Чому склалася така ситуація, що наші союзники боротьби з російською агресією стають нашими суперниками у певних аспектах? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини