Головна Новини Світ Європа Австрія висилає чотирьох російських дипломатів. Які причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Австрія висилає чотирьох російських дипломатів. Які причини

Австрія оголосила чотирьох російських дипломатів небажаними особами, тобто persona non grata.

2 лютого 2023, 11:48
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Австрія прийняла рішення вислати з країни чотирьох російських послів за поведінку, які суперечить міжнародним угодам. Таке звинувачення часто приписують дипломатам, які займаються шпигунською діяльністю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання інформаційну агенцію Reuters.

Австрія висилає чотирьох російських дипломатів. Які причини

Австрія вислала 4 дипломатів Росії. Фото з відкритих джерел

В оприлюдненій заяві від австрійського уряду двоє російських дипломатів працювали у посольстві РФ в Австрії, тоді як ще два представники країни агресора були дипломатами від РФ при ООН у Відні. Росіянам наказано покинути країну до 8 лютого, також їх було оголошено статус Persona non grata, тобто небажана персона.

"Двоє дипломатів російського посольства вчинили дії, що не відповідають їхньому дипломатичному статусу. У зв'язку з цим їх оголошено небажаними особами (personae non gratae) відповідно до статті 9 Віденської конвенції про дипломатичні зносини", — повідомили у відомстві Австрії.

Російських дипломатів, які були при ООН звинуватили в тому, що вони порушили угоду приймаючу країну між ООН та Австрією. У відомстві Австрії відмовились назвати детальні причини дії російських дипломатів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український дипломат Андрій Мельник закликає Німеччину передати підводні човни для України, щоб вигнати росіян з Чорного моря. Проте військовий експерт вважає, що для України є кращі альтернативи ніж підводні човни, які військові РФ можуть легко виявити і знищити.

Також "Коментарі" писали про російського посла в Берліні, який відреагував на рішення Німеччини відправити танки в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини