Головна Новини Світ Європа Бельгієць перетне Європу на велосипеді, щоб зібрати гроші для українських дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Бельгієць перетне Європу на велосипеді, щоб зібрати гроші для українських дітей

Хлопець планує фінішувати в Україні 19 вересня

31 серпня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:








Бельгієць українського походження планує проїхати Європу на велосипеді й зупинитися в Тернополі. Хлопець хоче подолати маршрут самотужки й зібрати кошти для сімей з Сєвєродонецька. Про це повідомляє онлайн-журнал Свои.City.

Бельгієць перетне Європу на велосипеді, щоб зібрати гроші для українських дітей

Бельгієць перетне Європу на велосипеді, фото Facebook

У суботу, 28 серпня, бельгієць Ярема Венгринович розпочав свій велотур "Road To Ukraine" з Брюселя до Тернополя. До благодійного проекту студента долучилися бельгійські підприємці та усі небайдужі європейці. Ярема збирає кошти для міжнародної благодійної організації “СОС Дитячі містечка Україна”, яка опікується притулками для вразливих родин. Один з таких притулків створять в Сєвєродонецьку, що на Луганщині.

Хлопець планує фінішувати в Україні 19 вересня й проїхати понад 2 тисячі кілометрів через п'ять європейських країн. Під час тренувань на велозаїздах бельгієць теж збирав гроші — по 1 євро за 1 подоланий кілометр. Така акція мала успіх.

“Більшість з дітей втратили все, що мали для нормального дитинства через те, що втікали від війни. Вони регулярно чують постріли та бачать танки на своїх вулицях. Це травмує дітей. Кожна дитина заслуговує на мінімальний життєвий стандарт й краще життя", — говорить Ярема.

За його словами, це чудова мотивація, адже фізичний біль від подолання велотраси ніщо у порівнянні зі стражданнями дітей, адже деякі з них втратили родину, дім, рідних, змогу нормально навчатися, спокійно засинати. Такі діти потребують психологічної допомоги, яка надається благодійною недержавною організацією "СОС Дитячі містечка Україна".

Як повідомляв портал "Коментарі", українська спортсменка віддала подаровану квартиру своєму тренеру, подякувавши таким чином за його вклад в її перемогу на Олімпійських іграх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини