Головна Новини Світ Європа Більше ста людей померло в Норвегії після вакцинації від коронавіруса: яким препаратом вони зробили щеплення
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше ста людей померло в Норвегії після вакцинації від коронавіруса: яким препаратом вони зробили щеплення

Середній вік померлих становив 87 років

3 березня 2021, 09:47 comments1616
Поділіться публікацією:

Експертна група в Норвегії буде розбиратися з досить великою кількістю летальних випадків після вакцинації від коронавірусного захворювання. Інформацію про це оприлюднив Bloomberg.

Більше ста людей померло в Норвегії після вакцинації від коронавіруса: яким препаратом вони зробили щеплення

Більше ста людей померло в Норвегії після вакцинації від коронавірусу - фото з відкритих джерел

Згідно з даними видання, в наслідку щеплення від COVID-19 померли 102 людини, середній вік яких становив 87 років.

Повідомляється, що експерти повинні будуть проаналізувати дані та встановити причину смерті мешканців Норвегії і визначити її зв'язок з вакцинацією від коронавірусу. Група фахівців повинна опублікувати висновки до Великодня.

Джерело нагадало, що для щеплення в Норвегії використовуються препарати Pfizer / BioNTech, а також американської компанії Moderna.

Нагадаємо, що середня загальносвітова кількість вакцин на 100 людей на цей час становить три. Вакцинація проти коронавірусу із запізненням, але стартувала в Україні. Хоча і вакцинна кампанія в нашій країні протікає досить повільно. Так, за вихідні зробили всього 90 щеплень від коронавірусу. Така інформація з'явилася в ЗМІ. Експерти припускають, що недовіра до вакцинації, небажання українців робити щеплення спровокувала сама наша центральна влада. Ситуацію можна назвати очікуваної, оскільки рік тому відбувалося подібне — з України вивозилися маски, респіратори. І українці виявилися без належної кількості дезинфікуючих засобів. А потім ще виникла маса питань щодо локдаунів, виборчих карантинів і скандалів навколо закупівлі вакцин.

Своєю чергою міністр охорони здоров'я Максим Степанов, заявив, що вакцинуватися зараз прагнуть понад 38 тисяч українців. Таку інформацію чиновник повідомив під час чергового брифінгу. Політик упевнений, що така інтенсивність записи (можливість зробити це через "Дію" відкрилася лише 1 березня — ред.) Зайвий раз демонструє готовність українського населення до вакцинації. Також Степанов вважає, що подібні факти допомагають зрозуміти, наскільки високий рівень довіри населення до рішень МОЗ.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини