Головна Новини Світ Європа Чехія виділила гроші на навчання українських льотчиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія виділила гроші на навчання українських льотчиків

Навчання у Чехії пройдуть студенти Національного авіаційного університету в Києві

27 квітня 2023, 22:45
Поділіться публікацією:

Уряд Чехії ухвалив рішення виділити майже 1 млн євро на навчання в країні 20-25 українських льотчиків цивільної авіації. Про це повідомив на пресконференції міністр закордонних справ Ян Ліпавський, пишуть "Коментарі".

Чехія виділила гроші на навчання українських льотчиків

У Чехії вчитимуть українських цивільних пілотів

Гроші надійдуть із програми гуманітарної та економічної допомоги Україні, яку чеський уряд затвердив 2022 року. У межах цієї програми Чехія взяла на себе зобов’язання щорічно виділяти по пів мільярда крон (21 млн євро) у період із 2023 до 2025 року.

Навчання у Чехії пройдуть студенти Національного авіаційного університету в Києві. Отримавши знання, вони будуть готові до управління літаком цивільної авіації у ролі другого пілота. Головна мета проєкту – забезпечити українським цивільним льотчикам необхідну підготовку, що зараз неможливо здійснити в Україні, а також підтримати відновлення цивільного авіасполучення в Україні.

"Таким чином, проєкт сприятиме якнайшвидшому відновленню повітряного руху і, отже, загальній реконструкції країни", – пояснили у чеському МЗС.

На першому етапі відберуть 20-25 студентів з Національного авіаційного університету у Києві. Навчання у Чехії проходитиме у співпраці з місцевою організацією, яка проводить сертифіковану льотну підготовку.

Нещодавно Чехія під час зустрічі у форматі "Рамштайн" запропонувала партнерам розширити програму модернізації танків Т-72 для України. Країна висловила готовність модернізувати ще кілька десятків додаткових танків у межах спільного проєкту зі США та Нідерландами, який початково передбачає модернізацію 90 Т-72.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна готується відкрити цивільні авіарейси – французький міністр.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини