Головна Новини Світ Європа Чехія зобов’язала громадян носити одразу дві маски від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія зобов’язала громадян носити одразу дві маски від коронавірусу

У країні спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації

19 лютого 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

Через складну ситуацію із коронавірусом в Чехії планують зобов’язати громадян з’являтися у громадських місцях одразу у двох захисних масках. Про таке рішення місцевого міністерства охорони здоров’я повідомило видання idnes.cz.

Чехія зобов’язала громадян носити одразу дві маски від коронавірусу

В Чехії пропонують носити одразу дві маски. Фото: abcnews

Медичні установи, магазини із різними типами товарів, а також громадський транспорт — ось перелік того, де віднині чехам рекомендують з’являтися або одразу у двох медичних масках, або у респіраторі типу FFP2 (також на вибір N95 або KN95).

Очільник МОЗ Чехії Ян Блатни прокоментував таке нововведення як вимушений крок для посилення боротьби із пандемією коронавірусу. За словами посадовця, в країні останнім часом значно погіршилася ситуація із масовим захворюванням на COVID-19, тому уряду доводиться шукати різноманітні важелі стримування розповсюдження вірусу. Особливо міністр охорони здоров’я стурбований поширенням британського штаму, котрий, як відомо, є більш заразним.

"Я спробую переконати максимальну кількість людей носити респіратори. Однією із речей, яка потрібна зараз для зміни поточної епідемічної ситуації, є стандартизація захисту", заявив Блатни під час виступу в Палаті депутатів.

Слід зазначити, що Чехія й справді дуже страждає від пандемії. На сьогодні в країні припинене відвідування школярами навчальних закладів, закриті окремі типи магазинів, приймаються рішення щодо інших карантинних обмежень.

Утім, як повідомляється, чеський прем’єр-міністр розглядає варіант уже із наступного тижня повернутися до обговорення питання дозволу на роботу всіх крамниць. Щоправда, парламент із своїм очільником поки категорично не погоджується.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, який спосіб допоможе відрізнити оригінальну медичну маску, яка забезпечує протикоронавірусний захист, від підробки.

Також на порталі можна дізнатися, коли Україна все ж дочекається отримання препаратів від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Остров Самоневезения

23 лютого 2021, 03:46

Остров самоневезения ( новые слова к старой песне: https://www.youtube.com/watch?v=goFIxxWru78 ) Весь пропитан вирусом, абсолютно весь, Осторов кипарисовый в океане есть, Осторов кипарисовый в океане есть, Весь пропитан вирусом, абсолютно весь. Там под кипарисами - люди-дикари, С масками на лицах, с вирусом внутри, С масками на лицах, с вирусом внутри, Там под кипарисами - люди-дикари. Что они ни делают - вирус тут как тут, Видно, заклинания вирус не берут, Видно, заклинания вирус не берут, Что они ни делают - вирус тут как тут. Вирус не выводится, намертво прирос, Плачут, Богу молятся, не жалея слёз, Плачут, Богу молятся, не жалея слёз, Вирус не выводится, намертво прирос. Вроде не больные - и могли бы жить, Им бы пандемию взять и отменить, Им бы пандемию взять и отменить, Вроде не больные - и могли бы жить. Как назло, на острове вводится надзор! Бунтарям без масок - штрафы и позор! Дикарям без масок - штрафы и позор! На проклятом острове вводится надзор! По такому случаю с ночи до зари Плачут невезучие люди-дикари И не знают, бедные, как им дальше быть: Вирусы - зловредные, все не истребить...


Новини