Головна Новини Світ Європа Через штам «Омікрон» у ЄС та США скасували деякі авіарейси: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Через штам «Омікрон» у ЄС та США скасували деякі авіарейси: що відомо

Новий штам коронавірусу «Омікрон» виявили у країнах Африки наприкінці листопада

27 листопада 2021, 16:49
Поділіться публікацією:

Через штам «Омікрон» у ЄС та США скасували деякі авіарейси: що відомо

Пандемія коронавірусу у світі продовжується, фото з відкритих джерел

Через виявлення нового штаму коронавірусу, який назвали "Омікрон", Європейський Союз поки що відклав авіарейси з країн Африки. Йдеться про туристів і громадян Південно-Африканської Республіки та інших країн, оскільки в них виявили мутацію вірусу, що може бути небезпечнішою за "Дельту". Про це повідомляє "Польське радіо".

Днями було проведено спеціальне засідання Всесвітньої організації охорони здоров’я, під час якої вчені обговорили появу мутації. Новий штам "Омікрон" може спричинити складніші наслідки, ніж ті віруси, що циркулювали до цього. Однак вчені ще не можуть спрогнозувати розвиток подій у світі. Втім, вони вважають, що цей штам може бути агресивнішим. Очікується, що штам буде розповсюджуватися у світі.

За даними "Польського радіо", Європейська комісія винесла пропозицію щодо тимчасово скасування авіарейсів з Південно-Африканської Республіки. Країни Європи погодилися з пропозицією. У США вже теж скасували рейси з країн півдня Африки.

В Європі туристів, що приїхали з Африки до скасування рейсів, перевірять тестами на наявність коронавірусу. Вірус вже знайшли в Ізраїлі й Бельгії, Ботсвані, Гонконгу. За даними Єврокомісії, штам може швидко поширитися у країнах Європи.

Як повідомляв портал "Коментарі", експертна консультативна група ВООЗ 26 листопада 2021 року проаналізувала ситуацію щодо появи нової мутації. Варіант викликає у них занепокоєння, оскільки він значно заразніший за інші. Нагадаємо, що штам SARS-CoV-2 B.1.1.529 виявили у хворих мешканців Африки ще 24 листопада 2021 року. У цих країнах перед виявленням штаму фіксували три хвилі епідемії коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини