Головна Новини Світ Європа Через спалах небезпечної лихоманки в Іспанії почали вмирати люди
commentss НОВИНИ Всі новини

Через спалах небезпечної лихоманки в Іспанії почали вмирати люди

Лихоманка Західного Нілу почала косити жителів іспанського регіону Андалусія

21 серпня 2020, 08:27 comments1464
Поділіться публікацією:

В іспанській Андалусії медики зафіксували спалах небезпечної інфекції. Людей вкладає на лікарняні ліжка лихоманка Західного Нілу. Напередодні вона забрала життя першої жертви, повідомляє інформаційна агенція EFE.

Через спалах небезпечної лихоманки в Іспанії почали вмирати люди

Укус комара. Фото: Shutterstock

Один за іншим до лікарів з однаковими симптомами почали звертатися жителі іспанської провінції Севілья. Вони скаржилися на високу температуру, висипання і біль в м'язах і суглобах. Незабаром лікарі поставили всім однаковий діагноз — вірус Західного Нілу.

На цей момент лихоманку офіційно підтвердили у 35 пацієнтів. Майже всі вони опинилися в лікарні й зараз перебувають під наглядом лікарів. Але у деяких людей хвороба може протікати безсимптомно, тому реальна кількість інфікованих може бути значно вищою.

Попри важкий перебіг хвороби, її летальність досить низька. І все ж в Іспанії лихоманка вже забрала життя 77-річного чоловіка. Житель міста Ла-Пуебла-дель-Ріо у відділенні інтенсивної терапії пробув кілька днів, але врятувати його не вдалося.

Лихоманка Західного Нілу — це гостре інфекційне захворювання. Вірус від людини до людини найчастіше переносять звичайні комарі. А зараження відбувається під час укусу.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в США зафіксували спалах бубонної чуми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини