Головна Новини Світ Європа Чи може Захід зупинити допомогу Україні: прогноз аналітика
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Захід зупинити допомогу Україні: прогноз аналітика

Захід не припинить допомагати Україні до завершення війни

24 жовтня 2024, 22:09
Поділіться публікацією:

Навіть якщо США чи ще хтось із партнерів зупинить допомогу, підтримувати Україну будуть решта європейських союзників, переконаний політичний експерт Валерій Клочок.

Чи може Захід зупинити допомогу Україні: прогноз аналітика

Захід продовжує допомагати Україні. Фото з відкритих джерел

За словами політолога, поворотний момент настав наприкінці червня 2022 року, коли на Мадридському саміті НАТО тодішній генсек Єнс Столтенберг заявив, що Захід зняв всі обмеження на постачання Україні летальної зброї. Це була точка біфуркації, коли Захід усвідомив, що безпека України знаходиться в його руках, вважає він.

"Ще один важливий сигнал про підтримку Києва прозвучав в інтерв’ю президента Чехії Петра Павела. Чеський президент часто говорить те, що не подобається українцям, але при цьому залишається одним з найактивніших партнерів України в Європі. Влітку цього року Павел заявив, що вибори президента США – це серйозний виклик для безпеки європейського континенту. Він вважає, що незалежно від того, хто стане президентом США – Камала Гарріс чи Дональд Трамп – в ЄС виникне серйозна безпекова криза, а тому Європа чітко усвідомлює рівень відповідальності перед своїми громадянами за те, щоб Україна не впала", — заявив Валерій Клочок.

Політолог вважає, що Захід допомагав і продовжить допомагати Києву, допоки російська армія веде війну на українській території.

"Однак це не знімає з України відповідальності за розвалений ВПК та системну корупцію. Європа усвідомлює свої помилки, а ми маємо виправляти свої", — додав він.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що pапропонований президентом Володимиром Зеленським план перемоги – це чітка демонстрація, що керівництво України хоче знайти шляхи завершення війни у більш-менш визначений проміжок часу, переконаний політолог Володимир Фесенко. Крім того, відзначив він, є ще одна дуже важлива проблема. "Справа у тому, що в самого Заходу немає відповіді на питання, як має завершитися війна в Україні. А тому зараз ключове завдання України – визначатися, як рухатися далі та як нам у цьому можуть допомогти західні союзники", — підсумував політолог. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини