Головна Новини Світ Європа Чи вірять європейці в перемогу України. Де найвищі показники
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вірять європейці в перемогу України. Де найвищі показники

Незалежна платформа європейської громадської думки eupinions провела дослідження європейських настроїв щодо війни в Україні. Більшість європейців схильна вважати, що Україна переможе у війні.

16 лютого 2023, 12:48
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через рік після початку агресивної війни Росії проти України 61% європейців переконані, що Україна переможе у війні проти Росії. Ще 68% жителів континенту стверджують, що напад РФ на Україну — це напад на всю Європу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження eupinion.

Чи вірять європейці в перемогу України. Де найвищі показники

Європейці відповіли, чи переможе Україна. Фото з відкритих джерел

Незалежна платформа європейської громадської думки eupinions провела дослідження європейських настроїв щодо війни в Україні. Загалом 61% європейців впевненні, що Україна переможе Росію. Серед респондентів найнижчий показник віри в перемогу в Україні спостерігався в Італії – 51%, на другому місці Німеччина з 55%. Найбільше переконаних, що Україна переможе виявилось у Польщі – 81%.

"Ця єдність є важливим сигналом. Спільні цінності є наріжним каменем підтримки, яку надають Україні ЄС та його країни-члени. Чим довше затягується ця війна, тим важливіше для українців знати, що більшість громадян ЄС визнає їхні досягнення", — стверджує експерт з Фонду Бертельсманна та голова eupinions Ізабель Хоффманн.

Переглянути результати досліджень можна нижче:

Чи вірять європейці в перемогу України. Де найвищі показники - фото 2

Твердження, що російська агресія в Україні — це напад на всю Європу, підтримують 68% жителів континенту. Найбільше опитаних погоджуються з такою думкою в Польщі та Іспанії — 79% та 78% відповідно.

Чи вірять європейці в перемогу України. Де найвищі показники - фото 3

Дані були зібранні двома наборами. Один набір спрямований на захоплення громадської думки в ЄС-27 в цілому, тоді як інший — на визначення національних особливостей з більш глибоким фокусом на респондентів у Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах, Польщі та Іспанії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи продовжили б українці воювати після ядерного удару Росії.

Також "Коментарі" писали про те, чи очікують українці контрнаступу ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини