Головна Новини Світ Європа Чому федеральний канцлер Австрії подав у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому федеральний канцлер Австрії подав у відставку

На своє крісло канцлер висунув нового кандидата

10 жовтня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

В Австрії розгорівся корупційний скандал. Фігурантом розслідування став урядовець, що вже подав у відставку. Про це повідомляє DW.

Чому федеральний канцлер Австрії подав у відставку

Австрійський політик Себастьян Курц, фото з відкритих джерел

Відомо, що наразі федерального канцлера 35-річного Себастьяна Курца підозрюють у корупції, правоохоронці проводять розслідування, де фігурують дев'ять осіб. Підозрюваним інкримінують зловживання довірою та корупційні дії.

Про намір піти у відставку канцлер заявив увечері 9 жовтня. Раніше політик заявляв, що не планує подавати у відставку. 

Прокурори говорять, що протягом двох років, з 2016 до 2018 року, з бюджетних коштів платили за рекламу консервативної Австрійської народної партії Курца в місцевій газеті. Кошти перераховувалися працівниками Міністерства фінансів.

Ексканцлер відкидає звинувачення в корупційних діях і говорить, що не винний у підкупі працівників газети. Причиною свого рішення Курц називає небажання заганяти країну у політичну кризу.

На своє крісло канцлер висунув кандидата — урядовця, що очолює Міністерство закордонних справ, Олександра Шалленберга.

Покинувши пост канцлера, Себастьян Курц очолить фракцію своєї партії в австрійському парламенті. Раніше про відставку канцлера говорили опозиційні сили, що представлені трьома партіями: Соціал-демократичною партією, ліберальною "Нова Австрія", правопопулістською Австрійською партією свободи.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерт пояснив, чи потрібні Україні переговори з канцлером, що йде. Політичний експерт, директор Communication group Володимир Манько ставить запитання: чи варта така зустріч зусиль, якщо незабаром у Німеччині сформують новий уряд на чолі з новим канцлером.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини