Головна Новини Світ Європа Чому в Польщі готові будувати нові газопроводи
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Польщі готові будувати нові газопроводи

У Польщі занепокоєні кооперацією Німеччини та Росії в питанні газу

5 липня 2021, 14:36
Поділіться публікацією:

Влада Польщі заявила, що питання будівництва газопроводу "Північного потоку-2" навряд чи можна розглядати позитивно, адже воно зачіпає російсько-німецькі інтереси й загрожує решті ЄС. Про це сказав президент республіки Анджей Дуда, повідомляє "Польське Радіо".

Чому в Польщі готові будувати нові газопроводи

Газопровід - фото з відкритих джерел

Польський гарант підкреслив, що новий газопровід є дуже негативним проєктом для Східної Європи та ставить під загрозу добробут не тільки країн ЄС, а й, наприклад, України.

Також Анджей Дуда вважає, що без диверсифікації постачання газу Польща може опинитися в "енергетичній біді", якщо "Північний потік-2" буде використаний в обхід газопроводу Ямал, по якому може перестати текти газ.

"Тому ми надаємо альтернативні джерела постачання, щоб бути в безпеці. За необхідності побудуємо ще один газовий термінал у Гданську. За необхідності будуть побудовані ще", — заявив президент Польщі.

Нагадаємо, що зупинка транзиту газу з Російської Федерації може привести Україну до втрати не менше 1,5 млрд доларів на рік. У Кремлі зробили заяву про те, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" планують завершити вже у 2021 році. Станом на сьогодні "Газпром" поставляє газ в європейські країни через Україну згідно з умовами транзитного контракту, дія якого триває до 2024 року.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що питання запуску скандально відомого газопроводу "Північний потік-2" (ПП-2) знову стало джерелом проблем для України. Річ у тім, що, за словами Держсекретаря США Ентоні Блінкена, представники української влади нібито були проінформовані про ймовірне ослаблення санкцій проти ПП-2. Саме тому в американському політикумі досить здивовані подальшими заявами президента Володимира Зеленського. Експерти пояснили, хто ж дійсно "хитрує" в цій ситуації. Фахівці припустили, ніж Захід може "підсолодити" Україні "гірку пілюлю" запуску ПП-2 (адже ця, судячи з усього, справа вже вирішена). Також журналісти дізналися, які дії слід зробити Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини