Головна Новини Світ Європа Чотири нейтральні країни Європи надіслали запит до НАТО через російську агресію
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири нейтральні країни Європи надіслали запит до НАТО через російську агресію

Нейтральні європейські країни через російську агресію хочуть поглибити співпрацю з НАТО.

7 травня 2024, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Країни з нейтральним статусом Австрія, Швейцарія, Ірландія та Мальта заявили про своє бажання посилити співпрацю з НАТО, зокрема через спільні навчання та обмін інформацією. До таких дій їх спонукала російське вторгнення в Україну.

Чотири нейтральні країни Європи надіслали запит до НАТО через російську агресію

Через російську агресію країни Європи посилюють співпрацю з НАТО. Фото з відкритих джерел

Австрійське видання Die Presse вказує, що неофіційний документ був надісланий чотирма нейтральними країнами до штаб-квартири НАТО в кінці 2023 року.

"Австрія, Швейцарія, Ірландія та Мальта звернулися до оборонного союзу, бо хочуть "розширити" своє партнерство з Альянсом", — пише Die Presse.

Поглиблення співпраці було окреслено в кількох "дуже конкретних пропозиціях", зокрема це стосується спільних військових навчань, взаємодії в кібербезпеці, захисті критичної інфраструктури та обміні інформацією.

Нейтральні країни у повідомленні до НАТО вказали, що вони "найближчі партнери" альянсу та мають спільні цінності. Також ці країни додали, що російська агресія проти України "зачіпає всіх нас".

У НАТО підтвердили інформацію про поглиблення співпраці з нейтральними країнами та вказали, що вже заплановані зустрічі з представниками цих країн. Також про співпрацю повідомило МЗС Австрії, однак додали, що країна залишається нейтральною та не планує бути членом НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після російського вторгнення нейтральна Фінляндія та Швеція оголосили про плани стати членами НАТО. Президент Фінляндії в одній з промов назвав найкращий спосіб уникнення війни.

Також "Коментарі" писали про Швейцарію, яка може відмовитись від свого нейтрального статусу через війну в Україні. А Австрія посилаючись на свою нейтральність виступає проти військової допомоги Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини