Головна Новини Світ Європа Данія створює мільярдний фонд підтримки України: куди й скільки
commentss НОВИНИ Всі новини

Данія створює мільярдний фонд підтримки України: куди й скільки

Уряд Данії цього року створить фонд на 7 мільярдів данських крон ($1,01 мільярда) для військової, цивільної та бізнес-допомоги Україні

15 березня 2023, 19:19
Поділіться публікацією:

Про створення у Данії фонду різносторонньої підтримки України повідомляє Reuters. Основну частину коштів – понад 767 мільйонів доларів – спрямують на військову допомогу, пишуть "Коментарі".

Данія створює мільярдний фонд підтримки України: куди й скільки

Україну Данія цьогоріч підтримає на 1 млрд доларів США

"Фонд, який було погоджено з більшістю партій у парламенті, спрямує 5,4 мільярда крон на військову допомогу, 1,2 мільярда на цивільну допомогу та 0,4 мільярда на зусилля данських компаній щодо відновлення України", — йдеться в повідомленні.

Якщо все це перевести на "зрозуміліші" долари (1 долар = 6,9397 датських крон), то: понад $170 мільйонів — на цивільну допомогу і майже $57 мільйонів – на данські компанії, які візьмуться за відбудову України.

"Це значною мірою є відображенням побажань України, які окрім військової та гуманітарної допомоги зараз також стосуються відновлення", — сказав міністр закордонних справ Данії Ларс Локке Расмуссен.

Наприкінці минулого року уряд Данії виділив $43 млн на закупівлю зброї для України. Також країна входить до “танкової коаліції” – об’єднання країн, які допомагають підсилити українське військо західними танками. Зокрема Данія спільно з Німеччиною та Нідерландами передасть Україні танки Leopard 1. Проєкт з модернізації великої кількості танків Leopard 1A5 спільно з Нідерландами та Німеччиною розпочався у лютому. Спочатку планують поставити танки для двох батальйонів, що еквівалентно приблизно 80 одиницям техніки. Перші танки будуть готові навесні й використовуватимуть їх для навчання українських військових.

Крім того, українські артилеристи отримають від Данії 19 артилерійських установок CAESAR.

"Коментарі" також писали про те, що українським силам оборони для початку контрнаступальної операції необхідні насамперед важка техніка і підготовлені резерви. А також сприятлива погода, щоби танки і бронемашини могли безперешкодно пересуватися.

Як повідомляв портал "Коментарі", отримання Україною винищувачів прискорить процес звільнення тимчасово загарбаних Росією територій. Адже передача Україні літаків західними країнами може покращити наступальні можливості наших захисників, але на питання про запланований контрнаступ це не впливає.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Генштабі ЗСУ порахували отримане озброєння від союзників і назвали потреби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vvvvv

15 березня 2023, 22:09

Обычные девушки хотят секса прямо сейчас, любят сосать и давать в попу. Это круче тиндера, зацени сам------ http://redirect.sk/kiska


Новини