Головна Новини Світ Європа Де живуть стрункі європейці - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Де живуть стрункі європейці - дослідження

У Європі зростає кількість громадян з надмірною вагою

21 грудня 2020, 12:29
Поділіться публікацією:

На думку багатьох експертів, проблема зайвої ваги є однією з нагальних проблем сучасного людства. Малорухливий спосіб життя, висококалорійне харчування, стреси та інші чинники призводять до ожиріння, що негативним чином позначається на здоров'ї людини.

Де живуть стрункі європейці - дослідження

Так, європейська статистика свідчить, що найбільш стрункими громадянами в Європі є жителі Італії, Франції та Нідерландів. В Італії надлишкова маса тіла або ожиріння є у 45% дорослих жителів, у Франції — у 46%, а в Нідерландах — у 47%.

В даних за 2020 рік відзначається, що тою чи іншою мірою від проблем з надмірною вагою страждають більш ніж половина (52%) європейців, і цей відсоток збільшується — ще у 2008 році таких людей налічувалося тільки 50%.

Найбільше товстунів в Румунії — їх частка в загальній кількості громадян становить 63% — цей показник зріс вже на 13%. На сьогодні це лідируюче число серед усіх країн Євросоюзу.

Відзначимо, що в ЄС реалізують цілий ряд спеціальних оздоровчих програм, спрямованих на популяризацію здорового способу життя. Зокрема, загальноєвропейський план боротьби з ожирінням серед молоді діє в ЄС вже 6 років.

Як повідомляв портал "Коментарі", якщо ви не дозволяєте собі з'їсти зайвий шматочок торта або коханої булочки, а кілограми залишаються на місці, то слід ще раз ретельно переглянути раціон свого харчування. Оскільки навіть в корисних і правильних продуктах може бути велика кількість калорій, заявила кваліфікований дієтолог Альона Коготкова. Спеціаліст на своїй сторінці в соціальних мережах опублікувала список продуктів, які заведено вважати здоровими та корисними. Однак є серед них ті, які зовсім не є низькокалорійними, тому порції бажано скоротити. Звичайно ж, це стосується тільки тих людей, які хочуть схуднути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини