Головна Новини Світ Європа До +48: спека з Сахари рухається в Європу
commentss НОВИНИ Всі новини

До +48: спека з Сахари рухається в Європу

Прийдешня хвиля спеки стане найсильнішою за все літо

9 серпня 2021, 13:26
Поділіться публікацією:

Зовсім скоро хвиля аномальної спеки з Сахари наблизиться до країн Європи. Зокрема, підвищення температури очікується в Іспанії, а також Італії. Про це пише УНІАН з посиланням на italy24news.

До +48: спека з Сахари рухається в Європу

Аномальна спека - фото з відкритих джерел

У виданні зазначають, що майбутня хвиля спеки стане найсильнішою за все літо.

Синоптики прогнозують, що спека буде наступати поступово. Наприклад, на Сицилії температура зможе досягати позначок в +47 ... +48 градусів. На Сардинії й у південній частині Італії стовпчик термометра зможе перейти позначку у +40 градусів.

Погода змінитися тільки до вихідних, і температура повітря ймовірно знизиться до +37 градусів.

Синоптики також зазначають, що спека почне відступати не раніше, ніж 15 серпня.

Нагадаємо, що жителям більшості регіонів України варто приготуватися — на країну насуваються опади. Де саме слід очікувати дощів різної інтенсивності, розповіла відома вітчизняна синоптикиня Наталка Діденко. За словами спеціалістки, дощовим на цьому тижні в Україні "планує" бути тільки вівторок, 10 серпня. Однак і цього повинно вистачити, адже дія атмосферного фронту, який і принесе дощову погоду, охопить практично всю країну. Діденко зазначила, що сонячна (або хоча б без опадів) погода утримається виключно на північному заході країни. Температура повітря при цьому істотно не зменшиться — можна очікувати до +27 градусів тепла в денний час.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, якою буде погода в останній літній місяць. Синоптики вважають, що в серпні 2021 року температура повітря буде вищою, ніж в аналогічний період в інші роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини