Головна Новини Світ Європа До Румунії прибули винищувачі НАТО: стала відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

До Румунії прибули винищувачі НАТО: стала відома причина

Літаки НАТО прилетіли до румунського міста Кимпія-Турзій

16 грудня 2021, 23:55
Поділіться публікацією:

Два бойових літаки Альянсу прилетіли до румунського міста Кимпія-Турзій. Вони оборонятимуть частину повітряного простору Чорноморського регіону. Про це повідомляє пресслужба НАТО.

До Румунії прибули винищувачі НАТО: стала відома причина

До Румунії прибули винищувачі НАТО (ac.nato.int)

 Американські літаки F-15 літатимуть разом з італійськими бойовими машинами Eurofighter, що вже знаходяться в Румунії. Італійські винищувачі патрулюватимуть в цій країні на обумовлений термін  - 3 наступні місяці.

В Альянсі пояснили ці дії запланованим розгортанням, яке спрямоване на "забезпечення повітряного простору союзників Альянсу у Чорноморському регіоні".

Також  ці заходи розгортання сприятимуть зміцненню міжнародних відносин та впливатимуть на стан покращення оперативної сумісності між союзниками.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Столтенберг розповів, чи піде НАТО на компроміс із Росією по Україні.Північноатлантичний альянс не готовий розглядати з Росією компроміси щодо членства України. Про це заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи на прес-конференції у Брюсселі. Столтенберг зазначив, що в НАТО не готові розглядати компроміси щодо відмови України в її праві рухатися до членства в альянсі. Генсек НАТО наголосив, що партнерство з НАТО важливе не лише для України, а й для країн-членів НАТО, де високо оцінюють Україну як надійного союзника. При цьому Столтенберг пояснив, що співпраця України і НАТО, яка є сьогодні, не становить жодної загрози для Москви. Здебільшого це співробітництво стосується оборонної сфери. Йєнс Столтенберг додав, усім уже давно очевидно, хто займає позицію агресора. Це Росія. Москва сьогодні є головним провокатором воєнних дій, дестабілізує ситуацію на сході України, окупувала частину української території.  

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини