Головна Новини Світ Європа Допомога Україні зменшується: ще одна країна відмовилась передати зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога Україні зменшується: ще одна країна відмовилась передати зброю

Словаччина планує розширити ремонтну базу для української військової техніки

11 жовтня 2024, 23:05
Поділіться публікацією:

Військове озброєння Україні більше не постачатиме Словаччина, однак країна планує допомогти в інший спосіб. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію видання Dennik N.

Допомога Україні зменшується: ще одна країна відмовилась передати зброю

Фото портал "Коментарі"

Міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар заявив, що Словаччина більше не буде постачати Україні військові матеріали за рахунок запасів власної армії, оскільки, на його думку, у неї більше немає вільних коштів.

Однак Словаччина знайшла інший варант допомоги українському війську. За словами міністра закордонних справ, Словаччина хоче розширити ремонтну базу для української військової техніки в Міхаловцях.

Юрай Бланар пояснив, що це буде спільна робота з Німеччиною, яка фінансуватиме ремонт техніки, а Словаччина надасть приміщення.

Варто зазначити, що ремонтна майстерня, яка розташована у військовій частині словацької армії в місті Міхаловце, почала працювати ще наприкінці 2022 року. А наразі, за словами Бланара, Словаччина хоче розширити її в рамках своєї допомоги Україні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час чергових візитів до США та Європи озвучив, що потрібно Україні, щоб перемогти у війні. У виданні Politico проаналізували, чи може Україна розраховувати на вагому підтримку від європейських партнерів. Що не може отримати Україна, читайте за посиланням.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що президент України Володимир Зеленський зустрівся із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. За словами українського президента, це вже третя зустріч і Олафом Шольцом за цю осінь, “і, мабуть, одна з найважливіших за весь час повномасштабної війни”.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини