Головна Новини Світ Європа Дрон порушив повітряний простір Румунії: Генсек НАТО зробив різку заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Дрон порушив повітряний простір Румунії: Генсек НАТО зробив різку заяву

Генсек НАТО Рютте вимагає від Румунії захистити своє небо від іноземних БПЛА та ракет

сьогодні, 17:25
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте закликав Румунію вжити більш рішучих заходів для захисту свого повітряного простору після нещодавнього інциденту з порушенням кордонів країни невідомим об’єктом. За його словами, Альянс має на меті продемонструвати солідарність із країнами-членами та наголосити на важливості захисту їхнього неба в умовах триваючої війни в Україні.

Дрон порушив повітряний простір Румунії: Генсек НАТО зробив різку заяву

Генсек НАТО Марк Рютте

"Зважаючи на війну Росії проти України, яка призвела до порушення повітряного простору країн НАТО, зокрема Румунії, я хочу сказати: НАТО виявляє свою солідарність, і також ми закликаємо румунську владу ефективно відповісти на цей інцидент", сказав Рютте.

Попереднього вечора румунські військові підняли винищувачі після того, як у їхній повітряний простір влетів невідомий літальний об'єкт, ймовірно безпілотник або ракета. Це викликало занепокоєння у влади та союзників Румунії, адже такі випадки почастішали через близькість до зони бойових дій.

Румунія, яка знаходиться на східних кордонах НАТО, відіграє важливу роль у стримуванні загроз з боку Росії. Тому Альянс закликає країну посилити свою протиповітряну оборону, а також збільшити кількість винищувачів і модернізувати системи захисту.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Генеральний секретар Марк Рютте заявив, що Україна у майбутньому приєднається до Альянсу та стане його 33 або 34 членом. За його словами, це рішення було прийнято у Вашингтоні, однак тепер усе залежить від хронології. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини