Головна Новини Світ Європа "Думав, що розколе націю": Фінляндія порівняла Путіна зі Сталіним
commentss НОВИНИ Всі новини

"Думав, що розколе націю": Фінляндія порівняла Путіна зі Сталіним

Фінляндія порівнює ставлення Росії до України з радянськими загрозами

19 лютого 2022, 22:00 comments1355
Поділіться публікацією:

Президент Фінляндії в суботу, 19 лютого, порівняв нинішнє ставлення Росії до України зі спробою радянського диктатора Йосипа Сталіна розділити Фінляндію перед вторгненням у 1939 році. Про це повідомляє Reuters.

"Думав, що розколе націю": Фінляндія порівняла Путіна зі Сталіним

Президент Фінляндії Саулі Нііністо - фото з відкритих джерел

"Все те, що відбувається в Україні, все, що зараз відбувається в західному світі, нагадує мені те, що сталося у Фінляндії. Сталін думав, що він розколе націю, і легко піде і вторгнеться у Фінляндію. Вийшло зовсім навпаки. Люди об’єдналися, і те саме ми бачимо в Україні", – сказав президент Саулі Нііністо на конференції з безпеки в Мюнхені.

Фінляндія, яка була частиною Російської імперії з 1809 по 1917 рік, чинила опір початковому радянському вторгненню в 1939 році. Пізніше північна країна перейшла на бік нацистської Німеччини протягом більшої частини Другої світової війни і втратила частину своєї довоєнної території Радянському Союзу.

Під час холодної війни Фінляндія була нейтральною між Заходом і Радянським Союзом.

Як повідомляли раніше "Коментарі", українські депутати від "Слуги народу" та іноземні журналісти потрапили під обстріл на передовій уздовж лінії зіткнення на Донбасі. Обстріл стався біля Новолуганського, де саме працювали іноземні журналісти. 

Також "Коментарі" писали, що на Донбасі знову загострення: бойовики обстрілюють села та застосували безпілотник. Окупанти продовжують обстрілювати населені пункти, що розташовані в Луганській та Донецькій  областях. На Донбасі зафіксовані 50 обстрілів. За оприлюдненою інформацією, на 22.00 годину 17 лютого зі сторони  російсько-окупаційних військ зафіксовані 50 порушень,  в 39 з них  застосовувалось, заборонене мінськими домовленостями, озброєння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини