Головна Новини Світ Європа Єрмак назвав країни, на які Росія може напасти наступними
commentss НОВИНИ Всі новини

Єрмак назвав країни, на які Росія може напасти наступними

Єрмак попереджає: без жорсткої відповіді на дії Росії, Європа може опинитися під загрозою

сьогодні, 15:10
Поділіться публікацією:

Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак зробив гостру заяву щодо потенційних наслідків нерішучості у відповіді на російську агресію. Залучення Північної Кореї до війни проти України, за словами Єрмака, може стати передвісником подальшої ескалації конфлікту, який може перекинутися на інші європейські країни.

Єрмак назвав країни, на які Росія може напасти наступними

Андрій Єрмак / Фото: Associated Press

"Я чекаю, щоб дізнатися більше про їхню військову силу, перш ніж надавати конкретні цифри. Ми знаємо, що вони вже на території Росії і готові брати участь у бойових діях, наші союзники це підтверджують і говорять це з Москви. Але політичний сценарій і сенс війни, спричиненої російською агресією, безумовно, повністю змінюються. Тим, хто боїться ескалації, я кажу, що ми повинні реагувати об’єднано, і потрібно повторити, що недостатньо припинити бойові дії, ми повинні запобігти наступній агресії. В іншому випадку ризик досягає також країн Балтії та загрожує дружнім країнам на Балканах, які, у свою чергу, кажуть, що вони дуже стурбовані. Якщо Україна не заблокує вторгнення, вони будуть наступними", — сказав він.

Єрмак підкреслив, що нерішучість у відповідях може створити загрозу не лише для України, а й для країн Балтії та Балкан. За його словами, якщо Україна не зможе стримати агресію, наступною ціллю Росії можуть стати ці регіони. 

"Де-факто можна сказати, що Північна Корея бере участь у цьому конфлікті. Де-юре офіційного оголошення війни Пхеньяном не було, але де-факто вони приєдналися до військової агресії проти нашої країни, конфлікту, який триває вже десятиліття", — додав він.

Раніше “Коментарі” писали, що голова Офісу Президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю виданню Corriere Della Sera розповів про те, як українські війська змогли продемонструвати слабкі сторони російських військових під час операції в Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини