Головна Новини Світ Європа ЄС планує морську операцію поблизу Ємену: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС планує морську операцію поблизу Ємену: що відомо

Євросоюз роздумує над військовою операцією неподалік Ємену

12 січня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

Європейський Союз планує розробити нову морську операцію, яка гарантуватиме безпечне комерційне судноплавство в Червоному морі, якому загрожують атаки єменських хуситів. Про це пише видання Politico з посиланням на документ Європейської служби зовнішніх справ, передає портал "Коментарі".

ЄС планує морську операцію поблизу Ємену: що відомо

ЄС хоче посилити безпеку у Червоному морі. Фото з відкритих джерел

Згідно з документами, до яких отримали доступ журналісти, Євросоюз має намір спланувати нову операцію, яка діятиме від Червоного моря до Перської затоки.

За інформацією видання, морська операція може розпочатися вже наприкінці лютого цього року. 

Зазначається, що не названі європейські дипломати повідомили виданню, що план гарантування безпеки у Червоному морі обговорюватиметься наступного тижня на засіданні Комітету Євросоюзу з питань міжнародної політики і безпеки.

Politico відзначає, що наразі невідомо, які європейські країни нададуть військові кораблі для операції.

При цьому видання додає, що вкрай малоймовірно, що військову операцію Євросоюзу підтримає Іспанія, яка раніше виступала проти планів використовувати в Червоному морі існуючу операцію "Аталанта".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США та Британія завдали серію авіаударів по центрах зберігання озброєння та баз для навчання хуситів у Ємені. Удари завдавалися відразу по кількох містах із застосуванням морського та авіаційного озброєння. За інформацією ЗМІ, удари по угрупованню хуситів у західній частині Ємену завдаються американськими та британськими літаками, а також ракетами наземного нападу "Томагавк", запущеними з кораблів ВМС США у Червоному морі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини