Головна Новини Світ Європа ЄС запускає процедуру конфіскації активів РФ: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС запускає процедуру конфіскації активів РФ: що відомо

Євросоюз оголосив про початок конфіскації резервів Центробанку РФ

16 січня 2024, 22:17
Поділіться публікацією:

Країни Європейського Союзу розпочали реалізацію пропозиції Єврокомісії щодо використання в інтересах України доходів, отриманих від $300 млрд заморожених активів Центрального банку Росії. Про це заявив виданню Newsroom міністр фінансів Бельгії Вінсент ван Петегем, передає портал "Коментарі".

ЄС запускає процедуру конфіскації активів РФ: що відомо

Конфіскація російських активів в Європі. Фото з відкритих джерел

Вінсент ван Петегем та його європейські колеги підтвердили "твердий намір швидко просуватися в цьому питанні".

Міністр фінансів Бельгії заявив, що робота на технічному рівні вже розпочалася і європейці збираються досягти швидкого прогресу у питанні вилучення російських активів в інтересах України.

Як відомо, активи Центробанку Росії у розмірі $300 млрд заморозили країни G7 і Австралія після початку вторгнення РФ в Україну у 2022 році. Понад $220 млрд російських коштів зберігаються у Євросоюзі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Окупанти прискорили процедуру роздачі російських паспортів у захоплених регіонах. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини