Головна Новини Світ Європа Естонія готова допомогти Україні з мобілізацією біженців: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія готова допомогти Україні з мобілізацією біженців: про що йдеться

Естонія не проти допомогти Києву мобілізувати українських біженців

22 грудня 2023, 23:53 comments1105
Поділіться публікацією:

Естонський уряд готовий, якщо виникне така необхідність, допомогти Києву з мобілізацією українських переселенців, які проживають на території Естонії. Про це заявив міністр внутрішніх справ країни Лаурі Ляенеметса, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Postimees.

Естонія готова допомогти Україні з мобілізацією біженців: про що йдеться

Україна заговорила про мобілізацію своїх громадян, які за кордоном. Фото з відкритих джерел

Міністр розповів, що згідно з міжнародним правом Україна не може мобілізувати своїх громадян, які проживають на території Естонії. За словами Лаурі Ляенеметса, щоби в Києва з'явилася така можливість, дві країни повинні укласти угоду.

При цьому міністр повідомив, що естонська влада готова підписати з Україною договір, який дозволить мобілізувати до лав ЗСУ українських громадян, які проживають в Естонії.

"Естонія не залишиться осторонь. Ми із задоволенням готові укласти такий договір і допомогти Україні. Ми маємо уявлення про те, де в Естонії живуть ці люди. Ми готові посприяти в доставці цих людей з Естонії в Україну, якщо вони цього потребують", — розповів Лаурі Ляенеметс.

Міністр повідомив, що на території Естонії проживають 7,5 тисяч українців призовного віку. Однак, за словами Лаурі Ляенеметса, чимало з них мають офіційне звільнення від мобілізації. Зокрема, зазначив міністр, мобілізація не може стосуватися українських громадян, які постійно проживають в Естонії і приїхали в країну до початку повномасштабної війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за останні місяці російська армія заволоділа ініціативою на більшості територій, де тривають активні бойові дії. Росії вдається досягати певних успіхів на фронті на тлі несприятливих новин для України, коли військова та фінансова допомоги від США і ЄС затримуються через політичну нестабільність у них.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

23 грудня 2023, 05:33

Кончені!


Новини