Головна Новини Світ Європа Естонія наразі не планує відправляти армію в Україну: Київ не просить
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія наразі не планує відправляти армію в Україну: Київ не просить

Естонія вважає, що Україну потрібно підтримати зброєю, а не арміями союзників

25 травня 2024, 23:44
Поділіться публікацією:

Президент Естонії Алар Каріс зазначив, що українській армії потрібна зброя, а не західні війська.

Естонія наразі не планує відправляти армію в Україну: Київ не просить

Естонська армія не готова воювати в Україні. Фото з відкритих джерел

Алар Каріс заявив, що вирішувати, чи відправляти естонські війська в Україну, буде не він чи уряд, а парламент країни, який має відповідні повноваження. При цьому естонський президент наголосив, що зараз Україні потрібні не західні війська, а озброєння, зокрема системи протиповітряної оборони.

"Якщо такий момент колись настане, то відправлення військ потрібно обговорювати не стільки всередині Естонії, скільки з нашими європейськими і американськими союзниками. Однак наразі сама Україна не бачить у цьому потреби", — сказав президент Естонії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що точність деяких західних ракет, переданих Україні, знизилася в 10 разів через роботу російських РЕБів. Як пише The Washington Post з посиланням на конфіденційні українські оцінки, після того, як рівень точності деяких видів американського озброєння значно знизився, Київ припинив їхнє використання. Зокрема, йдеться про озброєння, яке має супутникове наведення — снаряди Excalibur і системи HIMARS.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін боїться саміту миру, який в червні пройде у Швейцарії. "Путін не просто хоче зірвати саміт миру і багато що намагається для цього зробити. Він ще й боїться того, що може дати саміт. Світ здатен примусити Росію до миру та дотримання норм міжнародної безпеки", — заявив Володимир Зеленський. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини