Головна Новини Світ Європа Євродепутатів піймали на співпраці з пропагандою Кремля: що відомо про новий план РФ в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Євродепутатів піймали на співпраці з пропагандою Кремля: що відомо про новий план РФ в ЄС

Близько 16 депутатів Європарламенту давали коментарі проросійському виданню "Голос Європи", створеному Віктором Медведчуком

11 квітня 2024, 21:59
Поділіться публікацією:

Принаймні 16  представників парламенту ЄС  співпрацювали з російськими пропагандистами та  видавали  потрібні для Кремля наративи. Про це повідомляє видання Politico, аналізуючи  50 відеороликів  на YouTube-каналі "Голос Європи".

Євродепутатів піймали на співпраці з пропагандою Кремля: що відомо про новий план РФ в ЄС

Пропаганда РВ в Європі (фото з відкритих джерел)

"Голос Європи" (Voice of Europe) – англомовне інформаційне агентство, яке представники чеською  та бельгійської  влади  в березні назвали прикриттям для пропаганди та дезінформації з РФ. Влада Чехії застосувала санкції до двох очільників "Голосу Європи", один з яких – відомий друг  Володимира Путіна, екс-український олігарх Віктор Медведчук.

"Якщо це війна цивілізацій, я сподіваюся, що цивілізація в Україні програє. Найкращий спосіб досягти миру — це змусити українців здатися", — зазначив Марсель де Граафф, нідерландський ультраправий  депутат під  час  студійних дебатів, влаштованих "Голосом Європи".

 Тьєрі Маріані, політик з Національного об’єднання Франції звинувачує  ЄС в тому, що він спровокував вторгнення РФ до України, одобривши торгову угоду з Україною в 2014 році. "Деякі країни просто хочуть знищити Росію, що, по-перше, неможливо і не в інтересах наших країн", — наголосив Маріані. 

Як  пише Politico, всі євродепутати, які засвітились на "Голосі Європи",  були представниками крайніх правих партій. В своїх коментарях, озвучених на каналі,  вони заперечували перспективу вступу України до ЄС, звинувачували Україну в початку військового вторгнення, наголошували про корупцію в Україні, виступали за негайні мирні переговори.

Зараз  YouTube видалив з каналу "Голос Європи" майже всі відеоролики через маніпулятивний контент. Проте працює  англомовний сайт Voice of Europe, де майже всі  публікації  мають відношення до  російсько-української війни. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Боррель натякнув, що ЄС настав час припинити розраховувати, що США захистять блок

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини