Головна Новини Світ Європа Європа опинилась в небезпеці: у яких регіонах вчені прогнозують суворі посухи
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа опинилась в небезпеці: у яких регіонах вчені прогнозують суворі посухи

Дослідники з Німеччини і Канади показали, що Європу в майбутньому очікують почастішання посух, які будуть більш тривалими і більш суворими

8 вересня 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

Посуха, викликана тривалим дефіцитом опадів, несе ризик серйозних економічних та екологічних наслідків для суспільства, що постраждало. Очікується, що поява цієї значної гідрометеорологічної небезпеки сильно збільшиться у багатьох регіонах через зміну клімату, однак вона також схильна до великої мінливості внутрішнього клімату. Стаття вчених опублікована в журналі Frontiers in Water.

Європа опинилась в небезпеці: у яких регіонах вчені прогнозують суворі посухи

Суворі посухи, фото з відкритих джерел

Для аналізу конкретного регіону Європу поділили на вісім регіонів з різними кліматичними характеристиками: Британські острови, Скандинавія, Середня Європа, Альпи, Східна Європа, Франція, Середземномор’я та Піренейський півострів. Це вимагає оцінки кліматичних тенденцій та гарячих точок, яка враховує зміни, обумовлені внутрішньою мінливістю.

Враховуючи високу внутрішню мінливість, результати досліджень показують чітке загальне збільшення тривалості, кількості та інтенсивності посух в майбутньому. Крім того, вчені виявили сильні сезонні розбіжності з помітним збільшенням літніх посух та зменшенням зимових посух у більшості регіонів. Відсоток літніх посух, за якими слідують вологі зими, зростає у всіх регіонах, крім Піренейського півострова. Через особливо суворі тенденції висихання Альпи, Середземномор’я, Францію та Піренейський півострів пропонують вважати гарячими точками посухи.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував, що засуха завершилася: Австралія збере другий за величиною врожай пшениці. Австралійські фермери збираються зібрати свій другий за величиною врожай пшениці після довгих років посухи, оскільки головний прогнозист країни у вівторок підвищив оцінку виробництва майже на 10% до понад 30 мільйонів тонн через сприятливих дощів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини