Головна Новини Світ Європа Європа рішуче засудила дії Росії зазначивши, що це «цинічний крок» та «абсолютно аморально»
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа рішуче засудила дії Росії зазначивши, що це «цинічний крок» та «абсолютно аморально»

Європейські політики критично реагують на рішення Кремля вийти з зернової угоди.

17 липня 2023, 15:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн відреагувала на рішення Росії припинити Чорноморську зернову ініціативу, яка дозволяла експортувати українські товари до Африки, Європи та Азії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter фон дер Ляєн.

Європа рішуче засудила дії Росії зазначивши, що це «цинічний крок» та «абсолютно аморально»

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Фото з відкритих джерел

Росія неодноразово погрожувала вийти з зернової угоди, однак раніше зусиллями ООН та Туреччини вдавалось переконувати Кремль продовжувати угоду. Цього разу у Москві повідомили, що з 18 липня "зерновий коридор" для кораблів не діятиме, а територія стане небезпечною.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн критично відреагувала на рішення Кремля.

"Я рішуче засуджую цинічний крок Росії припинити Чорноморську зернову ініціативу, попри зусилля ООН і Туреччини. ЄС працює над забезпеченням продовольчої безпеки для незахищених верств населення світу", — заявила фон дер Ляєн.

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хьокстра також різко відреагував на рішення Росії вийти з угоди.

"Абсолютно аморально, що Росія продовжує використовувати їжу як зброю. Нідерланди закликають Росію негайно відновити реалізацію Чорноморської зернової ініціативи", — заявив Хьокстра.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль відреагував на удари по Кримському мосту та анонсував нараду Путіна. Пєсков під час виступу заявив, що атака по мосту не вплине на рішення щодо продовження зернової угоди.

Також "Коментарі" писали про Наталію Гуменюк, яка вважає, що за вибухами на Кримському мосту можуть стояти росіяни. За її словами, вони можуть вчинити провокацію та вийти з Чорноморської зернової ініціативи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 липня 2023, 15:20

Насправді зерна в світі вистачає. Просто припиниться постачання дешевого "брудного" тіньового зерна від продажу якого українське суспільство не отримує жодної користі. Це не цинічно заохочувати тіньову економіку і корупцію в центрі Європи? Навіть в Африці прагнуть розвивати етичній, соціально відповідальний бізнес, який сплачує достойну зарплату, податки, несе соціальну відповідальність, має корпоративні цінности. Чому з України зробили якійсь дешевий інструмент в економіці? Та військових найманців, які за гроші, як Пригожин, виконують завдання: "захищають всю Європу" своїм життям? Поки половину західного фінансування і зброї розкрадається: "ознак розкрадання якої корумпованою владою, не помічено".


Новини