Головна Новини Світ Європа Європейський суд з прав людини закликав уряди двох країн допомогти мігрантам
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейський суд з прав людини закликав уряди двох країн допомогти мігрантам

Заява Європейського суду дійсна протягом трьох тижнів

26 серпня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Європейський суд з прав людини закликав уряди двох країн допомогти мігрантам

Мігранти на кордоні Польщі з Білоруссю, фото Jakub Kaminski

До Європейського суду з прав людини подали дві заяви іноземці, що застрягли на кордоні з Білоруссю. Суд прийняв рішення про введення тимчасового заходу у справах "Амірі та інші проти Польщі" (заява № 42120/21) та "Ахмед та інші проти Латвії" (заява) №42165/21). про це йдеться на сайті Європейського суду.

Припис суду дійсний протягом трьох тижнів.

Відомо, що кілька десятків громадян Афганістану та Іраку застрягли на прикордонній території між трьома країнами. Людей не пускають через прикордонні пункти й вони розбили табір на межі Білорусі.

Відповідно до рішення суду уряди Польщі та Латвії мають допомогти біженцям гуманітарно та надати притулок, якщо є така можливість. Зобов’язання впустити на свою територію мігрантів рішення суду не передбачає.

На кордоні з Латвією застряг 41 громадянин Іраку, на кордоні з Польщею — 32 громадянина Афганістану, що шукають політичного захисту. До країн Євросоюзу людей не пускають, до Білорусі вони не хочуть повертатися.

У Латвії з 10 серпня введено режим надзвичайної ситуації в прикордонних регіонах через навалу мігрантів. За словами латвійських урядовців, Центри тимчасового утримання мігрантів переповнені в країні.

Польща та Латвія висловилися про те, що будуватимуть паркан на своїх кордонах для захисту від біженців. У Литві продовжують ловити нелегалів на кордонах. Там наростає напруження всередині суспільства, громадяни країни починають протестувати про мігрантів.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Нідерландах протестують проти біженців з Афганістану. Там протестувальники палили автомобільні шини, їх розігнала поліція з собаками.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: file:///C:/Users/user/AppData/Local/Temp/Interim%20measures%20Poland-Latvia-Belarus%20border.pdf
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини