Головна Новини Світ Європа Європу накрила гігантська пилова хмара з Сахари: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Європу накрила гігантська пилова хмара з Сахари: що про це відомо

Європі загрожує нова природна аномалія

24 червня 2021, 14:47
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 24 червня європейський континент на південному сході накриє потужна хмара пилу, що прямує з пустелі Сахара. Влітку ця природна стихія може знизити якість повітря та викликати в людей гострі респіраторні захворювання.  Про це пише The Watchers.

Європу накрила гігантська пилова хмара з Сахари: що про це відомо

Фото - ілюстративне (світлина з відкритих джерел)

"Протягом кількох днів дуже густа хмара пилу з Сахари рухається над Середземним морем, прямуючи в Італію та в Південно-Східну Європу",- йдеться у повідомленні.

Окрім цього, фахівці зазначають, що у поєднанні з надзвичайно аномальною спекою, цей пил знижує видимість та якість повітря. А ще – викликає у людей проблеми з диханням.  

У повідомленні йдеться, що сьогодні пилова хмара накриє частину Європи, зокрема, Словенію, Хорватію та Сербію.

Від природної аномалії, вже згадуваної  пилової хмари, 25 червня може постраждати південь Італії та західна частина Греції.

23 червня  величезна хмара зі своїм шлейфом пилу пройшла над Сицилією, частиною Боснії та Герцеговини, Албанією.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло своїм читачам про те, що частину України накрила пилова буря. Космічні спостереження показали, що над Лівобережною частиною України спостерігається пилова буря "Aстрaхaнський суховій", яка зачепила також Київ. У столиці зафіксовано підвищені показники пилу на постах моніторингу.

Як повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА, 22 червня у Києві виявлено підвищення концентрацій пилу (тверді речовини фракцій РМ 2,5 та РМ 10).
Шкідливі речовини накопичуються з більшою або меншою інтенсивністю в атмосфері міста залежно від метеорологічних умов: температури повітря, швидкості вітру та атмосферного тиску.

 
 



 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини