Головна Новини Світ Європа Фінляндія направила війська до свого кордону з РФ: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія направила війська до свого кордону з РФ: яка причина

Фінські військові прибули до пропускних пунктів з Росією через спроби російських прикордонників організувати мігрантів для прориву кордону.

20 листопада 2023, 12:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Фінляндія 18 листопада закрила чотири пропускні пункти з Росією. Такий крок фінського уряду викликав обурення серед мігрантів, які й надалі намагаються пройти через пункти пропуску. Як наслідок для додаткової безпеки Фінляндія направила свої війська до кордону з Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Yle.

Фінляндія направила війська до свого кордону з РФ: яка причина

Фінляндія направила війська до кордону з Росією. Фото з відкритих джерел

Міністр оборони Антті Хаккянен пояснює, чому Фінляндія закривала чотири пропускні пункти з Росією. За його словами до Фінляндії потрапляють не лише росіяни, а й інші мігранти. Хаккянен вважає, що це спроба гібридного впливу Росії на інші країни.

"У нас є докази того, як Росія діє в Європі та інших частинах світу. Наприклад, у середземноморській кризі біженців є ознаки того, що ПВК "Вагнер" діє на задньому плані за наказом Росії, щоб прискорити міграційну кризу в Європі та дестабілізувати її єдність. У країнах Балтії (Росія) продовжила міграційну кризу, щоб дестабілізувати країни Балтії та Польщу", — пояснює Антті Хаккянен.

Попри закриття кордонів, мігранти з Росії й надалі не полишають спроб потрапити до Фінляндії. Керівник пропускного пункту Йоуко Кіннунен розповів, що російські прикордонники виштовхують людей за ворота свої КПП та не дозволяють їм повернутись назад. Таким чином вони хочуть організувати мігрантів, аби ті прорвали фінський кордон.

Як наслідок Фінляндія відправила військових, щоб побудувати додаткові споруди, посилити охорону кордону та запобігти незаконному перетину.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Фінляндії назвали країну, яка допоможе завершити війну в Україні.

Також "Коментарі" писали, що дружня до Росії країна не пустила росіян. З борту зняли 20 російських туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини