Головна Новини Світ Європа Фінляндія узаконила закриття кордонів для мігрантів з Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія узаконила закриття кордонів для мігрантів з Росії

Фінляндія посилила правила для прохачів притулку

12 липня 2024, 21:06
Поділіться публікацією:

Фінський парламент ухвалив закон про посилення правил міграції.

Фінляндія узаконила закриття кордонів для мігрантів з Росії

Фінляндія посилила контроль за кордоном. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання Reuters, депутати фінського парламенту проголосували за законопроєкт більшістю в 167 голосів проти 31.

Тепер прийом заявок на надання притулку у Фінляндії може бути тимчасово призупинено, а прохачам може бути відмовлено без права апеляції. Також прикордонна служба країни отримала повноваження відмовляти потенційним біженцям у перетині кордону, а тих, хто вже в'їхав, — депортувати з країни без рішення суду.

Законопроєкт розроблявся для посилення контролю за кордоном із РФ, щоби обмежити потік мігрантів через східний кордон. У 2023 році різко зріс потік мігрантів до Фінляндії з території Росії. Переважно це були вихідці з країн Африки, Центральної Азії та Близького Сходу, які просили у Фінляндії притулку. Фінська влада звинуватила Росію у використанні міграції для політичного тиску і повністю закрила кордон.

За словами прем'єр-міністра Петтері Орпо, Фінляндія залишається правовою державою, а правова держава має право на захист. Він також висловив сподівання, що цей закон ніколи не доведеться застосовувати.

Міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен заявила, що нові правила показують, що "Фінляндія сама розпоряджається своїми кордонами". Вона відзначила, що якщо закон покаже свою ефективність у боротьбі з нелегальною міграцією, Фінляндія зможе повернутися до розгляду питання про відкриття прикордонних пунктів на російському кордоні для легальних мандрівників, однак наразі говорити про це передчасно.

"Ніщо не може мати пріоритет над підтриманням національної безпеки. Ми не можемо дозволити Росії використовувати слабкі місця в нашому законодавстві та міжнародних угодах", — додала міністр фінансів Ріікка Пурра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини