Головна Новини Світ Європа Фон дер Ляєн назвала регіон, де Путін хоче почати нову війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Фон дер Ляєн назвала регіон, де Путін хоче почати нову війну

Урсула фон дер Ляєн вважає, що Кремль намагається відновити старі конфлікти всередині Західних Балкан.

3 вересня 2024, 08:50 comments2532
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію на Балканах, де розбурхує старі конфлікти та сіє розбрат у своїх цілях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

Фон дер Ляєн назвала регіон, де Путін хоче почати нову війну

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Фото з відкритих джерел

Урсула фон дер Ляєн виступила на відкритті Безпекового форуму в місті Блед, Словенія, де вказала на загрози, які несе Росія у балканському регіоні. За її словами Балкани обрали шлях стати частиною "європейської родини", однак Путін хоче спричинити нову війну в Європі.

"Поточне російське керівництво, яке живе у минулому, відмовляється прийняти цю просту реальність. Кремль намагається розбурхувати старі конфлікти, сіяти розбрат — всередині Західних Балкан, а також між західними Балканами та рештою Європи", — сказала фон дер Ляєн.

Урсула фон дер Ляєн зазначила, що російський диктатор та його поплічники розпочали війну в Україні та намагаються контролювати території, які їм не належать в інших регіонах.

"Саме тут, на нашому континенті, відкрилася одна з головних ліній розлому. Росія вирішила спалити мости з європейськими сусідами, вдерлася у мирну країну. Путін та його прихильники показали, що вони не вірять у глобальний порядок, заснований на правилах. Вони вважають, що можуть робити все, що їм заманеться, у межах так званих сфер впливу", — додала фон дер Ляєн.

До регіону Західні Балкани зазвичай відносять такі країни: Албанія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Чорногорія, Північна Македонія, Косово і Сербія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що невизнана Україною країна оголосила про надання допомоги Україні.

Також "Коментарі" писали про тривожне попередження розвідки США. За їх даними, одна європейська країна може розпастися до кінця цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини