Головна Новини Світ Європа Франція та країни Європи послаблюють карантинні обмеження: як пережили в ЄС хвилю заражень штамом "Омікрон"
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція та країни Європи послаблюють карантинні обмеження: як пережили в ЄС хвилю заражень штамом "Омікрон"

Віднині у Франції можна не носити маску на вулиці, а в кінотеатрах та транспорті незабаром дозволятиметься їсти і пити

2 лютого 2022, 18:00
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 2 лютого, у Франції почали послаблювати карантинні обмеження. Зокрема, французам більше не потрібно носити захисні маски на вулицях, багато з них зможуть повернутись на роботу до офісів. Суворі обмеження у Франції запровадили після рекордної хвилі хворих на коронавірус у січні. Про це пише видання "DW", передає портал "Коментарі". 

Франція та країни Європи послаблюють карантинні обмеження: як пережили в ЄС хвилю заражень штамом "Омікрон"

Послаблення карантину у Європі. Фото з відкритих джерел

Нині країни Європи поступово послаблюють карантинні обмеження після хвилі захворювань на штам "Омікрон". У Франції не лише скасували носіння масок на вулиці, але і дозволили роботодавцям повертати працівників до роботи у разі потреби. До цього часу більшість французів мусили працювати з дому. Французька влада вважає омікрон-варіант вірусу дещо менш небезпечним і саме цим обґрунтовує своє рішення. З 16 лютого у Франції відкриють нічні клуби, а у громадському транспорті, концертних залах та кінотеатрах дозволять їсти та пити. 

Також карантинні обмеження з початку лютого скасовує Данія та Норвегія.  Нині такі перспективи обговорюють у владних кабінетах Німеччини. Міністр юстиції ФРН Марко Бушманн в інтерв'ю газеті Rheinische Post припустив ймовірність того, що частину обмежень скасують, якщо у лютому зменшиться кількість випадків інфікування. 

За даними українського міністерства охорони здоров’я, сьогодні, 2 лютого, було зафіксовано понад 35 тисяч нових випадків інфікування коронавірусом. 204 — померли.

Раніше "Коментарі" писали, що за прогнозами МОЗ, у середині лютого на систему охорони здоров'я в Україні чекають найбільші навантаження. На подолання хвилі потрібно близько 8 тижнів. Чиновники просять українців дотримуватися карантинних заходів, уникати контактів із тими людьми, які мають ознаки захворюваності, носити захисні маски, уникати великого скупчення людей закритих приміщеннях.

Читайте також: Комаровський розповів, які обстеження слід пройти після перенесеного COVID-19




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини