Головна Новини Світ Європа Генсек ООН знову похвалив Путіна за БРІКС
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек ООН знову похвалив Путіна за БРІКС

Зеленський завуальовано назвав Гутерріша "функціонером" з ООН

сьогодні, 17:25
Поділіться публікацією:

 Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш високо оцінив організацію та проведення саміту БРІКС у Казані. Він поділився своїми враженнями в інтерв'ю російському журналісту Павлу Зарубіну.

Генсек ООН знову похвалив Путіна за БРІКС

Антоніу Гутерріш (фото з відкритих джерел)

На запитання про його думку стосовно зустрічі, організованої Кремлем, Гутерріш висловив кілька похвальних слів на адресу російського керівництва та президента Володимира Путіна.

Генсек ООН відзначив, що впевнений у здатності Росії через платформу БРІКС сприяти вирішенню світових проблем.

"Мені випала нагода відвідати Казанський Кремль, це просто неймовірна пам'ятка світової спадщини. Я вважаю, що всі саміти, які об’єднують різні країни, мають велику вагу, оскільки саме завдяки такому єднанню вирішуються глобальні проблеми у світі," — зазначив Гутерріш.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що В Україні пояснили, чому генсек ООН не мав їхати до Путіна. Зустріч генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша з Володимиром Путіним суперечать лінії ООН щодо підтримки роботи Міжнародного кримінального суду, заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Він процитував фрагмент рекомендацій щодо потенційних зустрічей представників секретаріату ООН з особами, щодо яких МКС видав ордер на арешт. Відповідні вказівки затвердив попередник Гутерріша на посаді Пан Гі Мун. 

У документі зазначається, що може статися так, що особи, щодо яких є ордер МКС, будуть добиватимуться зустрічі з офіційними особами ООН, щоби продемонструвати свою зневагу до МКС та спробувати підірвати авторитет суду. Угода щодо відносин між ООН і МКС вимагає, що ООН має утримуватися від будь-яких дій, які можуть перешкоджати діяльності суду та його органів. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини