Головна Новини Світ Європа Головнокомандувач чеської армії заявив, що Захід має бути готовий до довгої війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Головнокомандувач чеської армії заявив, що Захід має бути готовий до довгої війни в Україні

Він зазначив, що Чехія надала Україні велику кількість боєприпасів

13 вересня 2023, 18:05
Поділіться публікацією:

Західні партери маю бути готовими до того, що війна в Україні буде довгою, а Росія буде ще більш ворожою навіть попри поразку. Таку заяву зробив головнокомандувач чеських військових Карел Ржегка, пише Reuters.

Головнокомандувач чеської армії заявив, що Захід має бути готовий до довгої війни в Україні

Карел Ржегка (фото з відкритих джерел)

Він розповів, що деякі західні чиновники хвилюються, що контрнаступ ЗСУ йде повільно. Але, за його словами, він розуміє важливість повільних бойових дій.

"Так виглядає військовий наступ. Це не схоже на фільм про Другу світову війну. Це потребує часу", — заявив він.

 Він зауважив, що український контрнаступ розпочався у червні. Наразі ЗСУ захопили лише близько дюжини невеликих сіл, але останні тижні українські бійці і пробили лінію оборони Росії.

"У загальній картині я думаю, що наразі в жодної зі сторін немає спроможності досягти своїх кінцевих цілей найближчим часом. Це триватиме не кілька тижнів, це триватиме, мабуть, довго. І важливо, щоб ми підтримували українців ще довго", — заявив Ржегка.

Він сказав, що Чехія передала Україні багато боєприпасів, а ще країна намагається збільшити розмір цієї допомоги.

"Повірте мені, ми переглядаємо різні сховища, плани та концепції та намагаємося визначити, що ще ми можемо надати. У нас все ще є деякі, в тому числі важке обладнання", — підкреслив Ржегка.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому РФ більше не боїться санкцій. Ситуація в 2023 році для Росії вже виглядає не так приречено, як у 2022. Країні-агресорові вдалося подолати тиск санкцій і тепер вона здатна виробляти більшу кількість ракет, ніж до початку повномасштабного вторгнення. Про це пише рейтингове видання The New York Times. Журналісти у своїй статті посилаються на неназваних чиновників.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини