Головна Новини Світ Європа Греція збудувала 40-кілометрову стіну на кордоні: чого побоюються в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Греція збудувала 40-кілометрову стіну на кордоні: чого побоюються в країні

Представники грецького уряду вже оглянули зведену стіну на кордоні

25 серпня 2021, 18:50
Поділіться публікацією:

У Греції звели 40-кілометрову стіну на кордоні з Туреччиною, бо побоюються потік нелегалів та біженців з Афганістану до країн Євросоюзу. Про це повідомляють в CNN.

Греція збудувала 40-кілометрову стіну на кордоні: чого побоюються в країні

Греція збудувала стіну на кордоні з Туреччиною, фото Euronews

Через свій досвід з напливом мігрантів в 2010-х роках уряд Греції  зайняв жорстку позицію стосовно пропуску нелегалів з Туреччини та країн Ближнього Сходу.

"Афганська криза створює нові факти в геополітичній сфері і водночас створює можливості для потоків мігрантів. Як країна, ми не можемо залишатися пасивними щодо можливих наслідків. Наші кордони залишатимуться безпечними та непорушними. Ми не дозволимо неконтрольованих і непостійних рухів і не дозволимо жодних спроб їх порушити", — наголосив міністр захисту громадян Греції Міхаліс Крісохоїдіс.

Представники уряду вже оглянули зведену стіну на кордоні. Міграція набрала нових обертів ще до подій в Афганістані, бо Туреччина почала пропускати через свій кордон мігрантів з Близького Сходу до Європи. На проблемній ділянці кордону Греції з Туреччиною тепер зведено стіну, що має затримувати мігрантів.

В свою чергу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликає країни Європейського Союзу допомогти біженцям з Афганістану, адже світ може очікувати нова міграційна криза, якщо таліби почнуть репресії в країні.

Через виведення військ США з Афганістану очільники європейських країн побоюються, що звідти до Європи почнуть масово прибувати біженці.

Портал "Коментарі" писав, що Греція має плани збудувати плавучий паркан на морі, який повинно перешкоджати нелегалам потрапити в країну узбережжя Туреччини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

сегодня

25 серпня 2021, 18:07

построили ,есть у людей ум а не сопли,пусть бегут в страны своей религии и менталитета,да и там они все разосрут.


Новини